Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Rècord d'ocupació hotelera al Pirineu en un mes de gener

Rècord d'ocupació hotelera al Pirineu en un mes de gener

El bon estat de les estacions d'esquí va empènyer el conjunt de la demarcació de Lleida a rebre prop de 75.000 visitants, un 22% més que el mateix mes del 2017, i registrar 182.000 pernoctacions

Sant Joan de l'Erm, aquest gener (Tot Nòrdic)
Sant Joan de l'Erm, aquest gener (Tot Nòrdic)
27/02/2018 18:42

L'ocupació hotelera del mes de gener a la demarcació de Lleida va experimentar un creixement d'un 22% quant al nombre de viatgers i de pernoctacions en relació amb el mateix mes de l'any 2017, segons les dades que ha fet públiques l'INE. Aquestes dades representen, segons han assegurat des del Patronat de Turisme de la Diputació, "un nou rècord històric" ja que és "el millor registre de tots els temps quant al nombre de viatgers allotjats el primer mes de l'any" als hotels del territori, concentrats especialment al Pirineu. De fet, un factor clau en aquestes xifres ha estat l'excel·lent estat de totes les estacions d'esquí.

Concretament, el sector va rebre en un mes 74.242 viatgers, els quals van fer 182.243 pernoctacions. A més a més, gairebé un de cada cinc, 13.249, van ser estrangers, els quals van fer 35.533 pernoctacions. Aquestes dades, a més a més, no inclouen els visitants que es van allotjar en establiments de càmping, turisme rural i apartaments turístics, que encara no s'han fet públics.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha presentat les dades en una reunió amb tècnics de turisme dels consells comarcals i ha remarcat que aquests bons resultats d'aquest gener "mantenen la mateixa tendència experimentada durant tot el 2017, que va permetre tancar l'any anterior amb el millor balanç de tots els temps quant al nombre de viatgers a la demarcació". Alegre ho atribueix especialment "al bon ritme de la temporada d'esquí, que presenta molts bons gruixos i bona qualitat de neu". També ha subratllat que el turisme estranger ha experimentat un important creixement: s'han incrementat un 29% respecte del gener del 2017 i les pernoctacions han crescut un 42,5%.

El sector turístic de la demaració va tancar el 2017 amb 1.188.712 visitants, la millor dada de la història, i 2.911.302 pernoctacions, xifra que també va ser semblant a la millor de la història, ja que l'any 2006 n'hi va haver un 1% més.

Pla Estratègic de turisme

A la reunió amb els tècnics de turisme comarcals, Juli Alegre va presentar l'estratègia de promoció d'enguany. El Patronat preveu més d'un centenar d'actuacions destinades a impulsar el coneixement de l'oferta turística amb les marques turístiques Terres de Lleida i Pirineus, tant a escala estatal com internacional. Entre els productes que es volen potenciar hi ha 'Moturisme Ara Lleida', el projecte 'Perseguits i salvats', les rutes de 'Benvinguts, Senderistes i Cicloturistes'. També es va informar del Pla Estratègic 2017-2021 per definir el model de desenvolupament i com s'ha de posicionar i diferenciar la demarcació a mitjà i llarg termini.

Catalunya, Espanya, França i el Benelux són els mercats considerats prioritaris pel Patronat de Turisme, en els quals es farà la majoria d'accions promocionals. En un segon nivell' s'han planificat accions destinades a captar el públic d'Alemanya, el Regne Unit, Irlanda i Israel, i en darrer lloc també es faran accions puntuals a Escandinàvia, Itàlia, Portugal, els països de l'Est, la Xina, Àsia-Pacífic, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. Es participarà en una vintena de fires especialitzades.

Mostrar formulari de contacte