Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reformulació del projecte de la planta de biomassa de l'Alt Urgell

Reformulació del projecte de la planta de biomassa de l'Alt Urgell

El nou context econòmic i polític obliga a refer el pla d'empresa per garantir la viabilitat de la instal.lació Fierro recorda que el nou govern ha eliminat els ajuts públics per a la cogeneració

02/03/2012 11:17

L'Alt Urgell continua apostant per la creació d'una planta de biomassa a la comarca, tot i que treballa en una reformulació del projecte inicial per tal de garantir-ne la viabilitat. El president del Consell Comarcal alturgellenc, Jesús Fierro, ha avançat que s'està refent el pla d'empresa, que tindrà en compte el nou context econòmic i la nova política d'ajuts públics a les energies renovables.

En aquest sentit, l'ens alturgellenc recorda que el nou govern estatal del PP ha canviat el seu posicionament envers les subvencions a la biomassa. "Una part del nostre model de planta es basava en la cogeneració i això ara ja no és rendible", subratlla Fierro.

Amb tot, el president del Consell especifica que "això no aturarà la voluntat de tirar endavant el projecte, una aposta clara de futur vers el territori i la generació de noves oportunitats econòmiques i de treball, a més de la repercussió en la millora del patrimoni natural".

La planta la impulsen conjuntament l’Obra Social de CatalunyaCaixa, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Enerpellet, a través de la societat Enerforest Alt Urgell. El consorci que impulsa la instal.lació havia programat la construcció de la planta durant aquest any. L'equipament s'ha d'ubicar en un terrenys del municipi de Montferrer i Castellbò, al costat mateix de l’actual serradora.

Mostrar formulari de contacte