Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reintroducció de quatre nous voltors negres a Boumort i Alinyà

Reintroducció de quatre nous voltors negres a Boumort i Alinyà

Els exemplars provenen de la Comunitat de Madrid, que ja ha aportat 18 aus Aubèrria ofereix durant aquest mes d'agost guiatges al mirador de rapinyaires del turó Galliner, a Lletó

Aubèrria - Activitat rapinyaires
Aubèrria - Activitat rapinyaires
11/08/2011 11:15

Un total de quatre voltors negres han estat traslladats aquest dimecres des de la Comunitat de Madrid fins a la Reserva Nacional de Caça de Boumort i la Muntanya d'Alinyà per reintroduir aquestes aus, en perill d'extinció al Pirineu. Amb els quatre nous voltors ja són 18 els exemplars cedits des de Madrid a la Generalitat des de l'any 2008, quan es va iniciar el projecte.

A més del Govern català, en el programa de repoblació hi participa l'Associació Trenca de Lleida, l'Obra Social de CatalunyaCaixa i Red Elèctrica de España.

Guiatges al mirador de rapinyaires del turó Galliner, a Lletó

En l'àmbit de l'ornitologia, des d'aquest dilluns, 15 d'agost, i fins al dia 31, l'empresa pirinenca Aubèrria organitza guiatges al mirador del turó Galliner, a Lletó, al municipi d'Alàs i Cerc. En aquest espai únic al Pirineu, situat a la cara nord del Parc Natural del Cadí-Moixeró, es preveu observar aligots vespers en migració, així com àligues marcenques, astorets, milans negres i arpelles, entre d'altres.

Les reserves es poden fer al telèfon 689 422 670 o bé a través del correu electrònic natura@auberria.cat. Més informació aquí.

Un equipament únic al Pirineu

El mirador del turó Galliner, a Lletó, permet observar la ruta migratòria dels ocells rapinyaires amb una vista panoràmica impressionant del Pirineu. L'equipament compta amb 4 taules d’orientació i 1 cartell de les espècies observables. També s'hi pot trobar bancs per seure i un parasol. En aquesta zona hi ha cobertura de telefonia mòbil i es disposa d'un parallamps desionitzador (evita que n’hi caiguin). S'hi pot accedir a través d'una rampa.

Mostrar formulari de contacte