Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Renovació i modernització d'equipaments tècnics al servei de Laboratori de l'Hospital de la Seu

Renovació i modernització d'equipaments tècnics al servei de Laboratori de l'Hospital de la Seu

La millora suposarà una reducció i control de la despesa durant els anys de durada del concurs. Els canvis tecnològics han de permetre que el centre mèdic urgellenc pugui fer front a les demandes actuals i futures en aquest àmbit

Nous equipaments al laboratori del Sant Hospital de la Seu (Foto: Fundació Sant Hospital)
Nous equipaments al laboratori del Sant Hospital de la Seu (Foto: Fundació Sant Hospital)
20/06/2018 11:33

El servei de Laboratori de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha renovat la totalitat dels seus equips de bioquímica clínica, hematologia i immunologia. Els canvis tecnològics han de permetre que el centre mèdic urgellenc pugui fer front a les demandes actuals i futures en aquest àmbit.

El concurs d’equipament tècnics i reactius l'ha guanyat l’empresa Beckman Coulter, S.L.U., mentre que Reference Laboratory de Barcelona ha estat l'empresa adjudicatària dels equipaments especials. El procés l'ha encapçalat el Patronat i la Direcció de la Fundació Sant Hospital sota la supervisió legal del Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Les adjudicacions comportaran una important modernització dels equipaments analítics i la unificació de proveïdors. Això també permetrà una reducció i control de la despesa durant els anys de durada del concurs, que s'estableix en cinc anys, amb l'opció de dues pròrrogues d’un any.

Certificació de qualitat

En aquest aspecte, cal dir també, que el Laboratori ha assolit la nova norma de certificació de qualitat ISO 9001:2015 per l’empresa certificadora Applus en tots els departaments: Bioquímica Clínica, Hematologia, Immunologia, Microbiologia, Dipòsit d’hemoderivats i Transport de sang umbilical al Banc de Sang i Teixits (BST).

Des de la Fundació Sant Hospital es remarca que tot plegat ha estat possible "gràcies a l’esforç i participació del personal del Laboratori que, de manera individual i en conjunt, s’ha implicat en la formació i en la implantació dels nous equipament per fer arribar a bon port tot el projecte". El centre mèdic també agraeix de forma especial "la col·laboració i implicació dels serveis d’Informàtica i Manteniment de la FSH, amb la renovació de la xarxa informàtica per adaptar-la als nous equips i la instal·lació dels requeriments tècnics necessaris, com ara l'electricitat, el subministrament d’aigua o la climatització".

"Els canvis tècnis permetran encarar els reptes futurs amb optimisme, consolidar la tasca que diàriament s’està realitzant i mantenir l’alt nivell de motivació de tot l’equip", s'indica des del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Mostrar formulari de contacte