Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reobert l'accés a Torà de Tost, tallat al juny per una esllavissada

Reobert l'accés a Torà de Tost, tallat al juny per una esllavissada

Els treballs, que han inclòs el sanejament del talús i l'apuntalament de les zones més inestables, han tingut un cost de 75.000 euros, aportats per l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet i la Diputació
Reobertura de l'accés a Torà de Tost (Foto: Aj. Ribera d'Urgellet)
28/08/2018 12:57

El trànsit rodat per la carretera d'accés al nucli de Torà de Tost, a Ribera d'Urgellet, s'ha reprès totalment des d'aquest dimarts, gairebé tres mesos després que dos despreniments de roques deixessin impracticable un tram de la via, en el qual encara s'està enllestint l'actuació.

Els treballs han inclòs tant el sanejament del talús com l'apuntalament d'aquelles zones inestables que hi puguin presentar algun risc, a més de la neteja del material que va caure damunt la calçada. La Diputació de Lleida, encarregada tant d'elaborar el projecte com del seguiment de les obres, ha aportat 40.000 euros a la intervenció, mentre que el consistori del municipi alturgellenc en sufraga 35.000 més.

Els primers vehicles van poder passar, de forma temporal, aquest dilluns i des d'aquest dimarts s'ha recuperat el pas del trànsit rodat en la carretera d'accés al nucli de Torà de Tost, segons ha explicat a l'ACN l'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós. En aquest sentit, l'actuació que s'està duent a terme a la zona on es van produir les dues esllavissades, i que s'enllestirà totalment en els propers dies, ha de permetre circular-hi d'una forma més segura.

L’accés a Torà de Tost va quedar tallat per primer cop el passat 4 de juny arran d’una allau de roques. Hores després que es finalitzessin les tasques de neteja de la calçada i aquesta es reobrís al trànsit, el 6 de juny es va produir un nou despreniment en el mateix punt, tot i que en aquesta ocasió la quantitat de material era menor. Aleshores es va decidir que calia avaluar el risc d’esllavissades de la via abans d’actuar-hi, tenint en compte que una setmana abans també s’havia hagut de retirar diversos cops la terra que havia caigut a sobre de la carretera.

Mostrar formulari de contacte