Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reunió entre Andorra i França a Odelló per col·laborar en energies renovables

Reunió entre Andorra i França a Odelló per col·laborar en energies renovables

Ambdues parts es troben al Forn Solar cerdà amb l'objectiu de desenvolupar polítiques comunes en estalvi energètic. A les reunions també hi ha participat el vicepresident de Recerca de la Universitat de Perpinyà
Trobada francoandorrana al Forn Solar d'Odelló
12/04/2017 18:17

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra, Sílvia Calvó, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, s’han reunit aquest dimarts al Forn Solar d'Odelló, a l'Alta Cerdanya, amb el president del pol de competitivitat de Desenvolupament de les Energies Renovables en la Construcció i la Indústria (D.E.R.B.I.), André Joffre. Durant la visita s’han explorat noves vies de col·laboració en matèria d’energies renovables, que es podran concretar els propers mesos.

La trobada era fruit del compromís adquirit el febrer passat pel cap de Govern andorrà, Antoni Martí, i el prefecte del Departament dels Pirineus Orientals, Philippe Vignes, quan ambdues institucions van constatar la possibilitat d’establir col·laboracions en aquest àmbit.

En aquesta primera reunió ambdues delegacions han exposat les polítiques energètiques d'ambdós països, per constatar una visió compartida i uns objectius similars en matèria de renovables. Posteriorment, la delegació va participar en una segona trobada en la qual s’han tractat qüestions sobre la cooperació en ensenyament, recerca i formació relacionats amb l’energia. Aquesta reunió va comptar també amb el vicepresident de Recerca de la Universitat de Perpinyà, Xavier Py, i amb el director de la formació d’enginyer Sup’EnR, Regis Olivés, que han presentat el màster europeu en energies renovables, el primer i únic títol d'enginyer d'aquesta especialització.

Després de les reunions, la delegació andorrana van realitzar una visita al laboratori de recerca Promes. A la trobada també hi van ser el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell; el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel; l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodriguez, i l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero.

Mostrar formulari de contacte