Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Reunió per estudiar les accions necessàries per reobrir la carretera d'accés al Port del Comte

Reunió per estudiar les accions necessàries per reobrir la carretera d'accés al Port del Comte

La via està tallada arran de diversos despreniments. Isidre Gavín i els ens territorials han analitzat la situació de la via, que connecta el Solsonès i l'Alt Urgell

Reunió a l'Ajuntament de Coma i la Pedra (Foto: Gencat)
Reunió a l'Ajuntament de Coma i la Pedra (Foto: Gencat)
21/10/2018 11:45

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha reunit aquest dissabte amb la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, i l’alcalde de la Coma i la Pedra, Jaume Oriol, per analitzar la situació derivada dels despreniments que s’han produït al vial de Coll de Jou a l’estació d’esquí del Port del Comte i que aquesta setmana han comportat el tancament al trànsit d’aquesta via de titularitat municipal. En la reunió també han participat el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins; la directora dels serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central, Míriam Sort; i el vicepresident segon del Consell Comarcal, Benjamí Puig, i el seu gerent, Marc Carrera.

En la trobada s’ha tractat quines accions es poden dur a terme a la via a curt i mitjà termini per millorar l’estabilitat del terreny i poder reobrir la carretera al trànsit en condicions de seguretat. Gavín ha explicat que s’ha acordat crear un grup de treball de seguiment de la problemàtica “amb l’objectiu d’intentar alliberar un dels dos sentits de circulació”, i ha volgut deixar clar que “el Departament de Territori i Sostenibilitat està al costat dels petits municipis, que no es deixaran mai de costat davant de situacions que els superen”.

La nit del 15 d’octubre, coincidint amb un episodi de forts aiguats, es van produir dues esllavissades de roques d’un talús a l’entorn del quilòmetre 3 del vial d’accés a Port del Comte, al terme municipal de la Coma i la Pedra. La matinada del 16, es va produir una segona esllavissada a la part nord del mateix talús. Durant aquests dies, tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Servei Territorial de Carreteres de Lleida han fet una primera inspecció de la zona.

La via connecta el Solsonès i l'Alt Urgell. A causa del tall els vehicles han de fer "una gran volta per la zona de la Coma i no pas per Coll de Jou".

Mostrar formulari de contacte