Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ricard Lobo deixa de dirigir la delegació al Pirineu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Ricard Lobo deixa de dirigir la delegació al Pirineu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

L'arquitecte urgellenc, que ha encapçalat l'organisme pirinenc des de la seva creació l'any 2001, serà rellevat per Joan Marquet. En el comiat, agraeix tot el suport rebut per divulgar l'arquitectura a la regió

Ricard Lobo, a la presentació d’una exposició a la Seu (Foto: COAC)
Ricard Lobo, a la presentació d’una exposició a la Seu (Foto: COAC)
09/12/2022 19:40

Ricard Lobo i Sastre deixarà d'exercir, el proper dia 22 de desembre, com a delegat a l'Alt Pirineu i Aran del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i serà rellevat per Joan Marquet i Lacaya. El professional urgellenc ha dirigit aquesta delegació des que es va crear l'octubre de 2001, al llarg de 18 anys en la condició de delegat i durant tres anys més com a visador. De fet, ell mateix va ser el principal impulsor d'aquest organisme, amb el qual el COAC va esdevenir un dels primers col·legis professionals amb presència pròpia a la regió pirinenca.

En una carta de comiat que ha tramès aquesta setmana, Ricard Lobo expressa que d'aquesta manera donarà "per acabada una etapa fonamental de la meva vida professional, dedicada al servei del món de l’arquitecte i de l’arquitectura, gestionant i coordinant les tasques que han conformat un projecte apassionant, que ha tingut com a eix vertebrador tres objectius".

El primer d'aquests objectius, detalla, ha estat "el recolzament, en tot el que m’ha estat possible i he estat capaç, en la relació de la dinàmica diària de l’execució de l’arquitectura per part dels companys arquitectes amb el Col·legi mateix". El segon, "la presència del Col·legi, de l’arquitectura i dels arquitectes, en els fòrums de decisió i debat referents al planejament i als estudis i valoracions de l’actualitat pirinenca i del futur del Pirineu". I el tercer, "la difusió de la 'cultura de l’arquitectura' en diferents camps de la societat, i molt especialment en l'etapa de l’ensenyament escolar en la que les persones van aprenent, absorbint i assimilant els diferents valors del que representa i comporta la relació de les persones amb els espais on desenvolupem la gran quantitat d’activitats que aniran conformant la manera de viure individual i col·lectiva".

Agraïments

Aquesta tasca, hi afegeix Lobo, "no hagués estat possible sense la valuosa implicació de les persones que conformen, i han conformat, l’equip de treball de la Delegació durant aquests vint-i-un anys". Per això, en els agraïments concrets, ressalta "la feina duta a terme per Montse Buera, Kàtia Oliva, Lourdes Tarrats i, molt especialment, les tres persones que han suportat el pes durant la majoria d’aquests vint- i un anys: l'Eva Franquesa, el David Juárez i el Joan Marquet, per desenvolupar la seva feina amb gran responsabilitat i eficàcia". Sense ells, hi afegeix, no haurien "aconseguit els objectius anteriorment descrits".

En aquest balanç, el fins ara delegat remarca igualment que "han estat imprescindibles les diverses administracions, institucions i entitats de diferents territoris de Catalunya, i especialment les que conformen el teixit social i educatiu del Pirineu", amb les quals, afirma, han mantingut "una estreta i recíproca col·laboració que ha fet possible portar a terme els projectes proposats". Finalment, l'arquitecte urgellenc agraeix el suport rebut per els degans i la degana que han dirigit el COAC al llarg d'aquestes dues dècades, com també el de les Juntes de Govern de Catalunya i "de manera molt pròxima, les Juntes de la Demarcació de Lleida, per incorporar en l’essència del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya la importància de la presència al territori". Un agraïment que fa extensiu al personal de la demarcació lleidatana.

Sobre la nova etapa que s'obre ara, Ricard Lobo desitja que "d’ara en endavant, i tenint al capdavant l’arquitecte Joan Marquet i Lacaya, la Delegació del Pirineu pugui esdevenir més protagonista tant en els objectius inicials com en els nous projectes, que millorin el sentit de l’existència imprescindible del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya al Pirineu. La carta acaba estenent l'agraïment "a tothom que ha fet i fa possible aquest binomi d'Arquitectura i Ordenament Territorial en, amb i per el Pirineu".

Mostrar formulari de contacte