Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Risc d'incendis moderat al Pirineu a l'inici de l'estiu

Risc d'incendis moderat al Pirineu a l'inici de l'estiu

Tot i les darreres pluges, el director general de Prevenció i Extinció, Juli Gendrau, adverteix que la vegetació alta obliga a mantenir-se alerta. Els responsables d'emergències s'han reunit a la Seu per planificar i coordinar la campanya

Reunió al Parc de Bombers de la Seu (Foto: Bombers de la Generalitat)
Reunió al Parc de Bombers de la Seu (Foto: Bombers de la Generalitat)
01/07/2016 18:50

"El risc d'incendi al Pirineu és a hores d'ara moderat", així ho ha afirmat el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat, Juli Gendrau, en la reunió de coordinació que s'ha dut a terme aquest divendres al Parc de Bombers de la Seu d'Urgell.

En la visita a l'Alt Urgell, Gendrau ha assegurat que "les pluges de les últimes setmanes ha anat molt bé, però venim d'un hivern molt sec que ha deixat molt combustible acumulat". El responsable de prevenció d'incendis ha explicat que tot aquest combustible pot provocar que focs petits avancin ràpidament, si bé la part positiva és que els costaria més expandir-se perquè la resta de bosc està molt verd.

Gendrau, en tot cas, ha subratllat que "la prevenció és vital al bosc" i que actualment "la campanya d'incendis està desestacionalitzada" tal com ho demostra que de moment "enguany l'incendi més important ha estat al gener", per la qual cosa "el risc ja no és només a l'estiu". El director general ha apuntat que la coordinació entre agents forestals i bombers "és molt gran". Els agents rurals i els GRAF fan anàlisi i risc de la situació, s'estudien la humitat, temperatura, estat de la vegetació i el risc d'incendi que hi pot haver. Llavors, apunta Gendrau, "les guaites, les vigilàncies i els controls aeris, s'ordenen a partir d'aquestes dades". A més a més, "aquestes dades i la coordinació amb altres cossos, mossos o protecció civil, és el que s'analitza en reunions com la d'avui".

En la reunió hi han participat representants dels diferents cossos que intervenen directament en la prevenció i l’actuació en incendis forestals: Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Protecció Civil de la Generalitat i representants del Secretariat de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). S'ha repassat i analitzat la situació de risc d’incendi forestal, juntament amb els recursos operatius i les actuacions preventives previstes.
La sessió, a banda de Juli Gendrau, ha estat encapçalada per la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós;  el director dels Serveis Territorials d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Palau; la directora del Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, i el cap de l’Àrea de Prevenció i Gestió de la Regió d’Emergències de Lleida dels Bombers de la Generalitat, Josep Perna.
Entre els assistents també hi havia el cap de la Unitat Territorial I de la Regió d’Emergències de Lleida, Joan Nolla, i el cap del parc de la Seu d’Urgell, Xavier Soro, dels Bombers de la Generalitat ; el cap de la Regió Policial Pirineu Occidental, Ramon Calsina, el cap de la Regió Policial Ponent, Josep Lluís Rossell; el cap Unitat Regional Medi Ambient, Toni Guiu, dels Mossos d’Esquadra; el cap del cos d’Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou; el tècnic de Protecció Civil a Lleida, Sergi Turmo; el vocal del Secretariat de la Federació d’ADF de Catalunya, Miquel Corbella, i representants de la Unitat Tècnica del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat.

Mostrar formulari de contacte