Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salut acorda prorrogar la intervenció a la Residència Fiella de Tremp

Salut acorda prorrogar la intervenció a la Residència Fiella de Tremp

El municipi fa un minut de silenci en el marc dels tres dies de dol decretats per recordar les víctimes de la COVID-19. Mentrestant, els Mossos comencen a prendre declaració a familiars dels 61 residents morts al centre assistencial pallarès

Minut de silenci a l'Ajuntament de Tremp per les víctimes de la COVID-19 (Foto: Aj. Tremp)
Minut de silenci a l'Ajuntament de Tremp per les víctimes de la COVID-19 (Foto: Aj. Tremp)
08/01/2021 14:15

El Departament de Salut ha acordat prorrogar la intervenció de la residència Fiella de Tremp almenys 15 dies més, tot i que el centre ja té la consideració de "residència verda" (lliure de COVID-19) des del 24 de desembre passat. Aquesta decisió s'ha pres, segons Salut,  per "millorar aspectes del seu funcionament, organització i gestió".

Per fer-ho, s'ha fet efectiu el traspàs de la gestió de la residència, fins ara en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida. Així, GSS finalitza la seva tasca de les darreres setmanes al capdavant del centre, després de donar per acabada la gestió de l'emergència sanitària que va aparèixer el novembre passat, per un brot de COVID-19 que va afectar quasi tots els integrants de la residència, tant usuaris com treballadors. Sant Joan de Déu treballarà les properes setmanes en la professionalització de la gestió, fins que s'asseguri que el traspàs es pot fer amb garanties de complir amb el Pla Sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus en l'àmbit residencial.

L'anunci coincideix amb el fet que aquest divendres al migdia Tremp ha fet un minut de silenci en record de les víctimes de la COVID-19 i, de manera particular, dels 61 usuaris de la Residència Fiella que han mort pel brot d'aquesta tardor. L'acte s'ha fet al vestíbul de l'Ajuntament s'emmarca en els tres dies de dol oficial decretats pel consistori. El dol va començar ahir dijous i finalitzarà aquest dissabte.

Mentrestant, en l'àmbit judicial, els Mossos d'Esquadra han començat a prendre declaració a familiars dels usuaris de la residència de Tremp que van morir en el marc d'aquest brot. Ho fan a instàncies de la Fiscalia, que va obrir diligències el 22 de desembre per investigar si la direcció del centre hauria comés presumptes delictes d'homicidi imprudent i també un delicte contra la seguretat en el treball. Ara fa pocs dies el Departament de Salut va lliurar al ministeri públic la informació que els havia requerit, per investigar possibles "dèficits organitzatius importants". Amb aquestes declaracions, els Mossos enviaran un informe a la Fiscalia perquè analitzi si es van complir els protocols.

Mostrar formulari de contacte