Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Salut, noves tecnologies, estimulació mental i astronomia, nova oferta de la UNED Sènior

Salut, noves tecnologies, estimulació mental i astronomia, nova oferta de la UNED Sènior

La proposta compta a la Seu amb una cinquantena d’alumnes Hi poden accedir persones adultes, jubilades o no, “que tenen un esperit inquiet i ganes de continuar aprenent”
Uned-Sènior
09/02/2010 14:15

El centre associat a la Seu-Andorra de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) oferta quatre nous cursos de formació del programa UNED Sènior. La proposta, que ha tingut molt bona acollida des que va iniciar-se ara fa dos anys, va adreçada a persones adultes, "jubilades o no", que volen continuar el seu aprenentatge. Els temes que s’han triat per aquest quadrimestre estan relacionats amb la salut, les noves tecnologies, l’estimulació mental i l’astronomia.

En primer lloc, des del centre universitari ubicat al Centre Cultural Les Monges es proposa el seminari ‘Prevenció de la salut. Medicina natural’, coordinat pel metge de família José Juan Marcuello. El curs té com a finalitat el coneixement dels problemes que ens podem trobar, com prevenir-los i com millorar la qualitat de vida.

Un altre curs que s’oferta és ‘Informàtica: Internet, correu electrònic i tractament de la imatge’, dirigit per la professora tutora de la UNED de la Seu, Maria José Moreno. Aquesta proposta va orientada a promoure l’aprenentatge i l’ús de les noves tecnologies aplicades al servei quotidià.

En tercer lloc, s’ha organitzat un seminari sobre ‘Gimnàstica mental, estimulació de la memòria’, coordinat per la també professora tutora de la UNED, Natàlia Jiménez. En aquesta ocasió, l’oferta formativa va adreçada a totes aquelles persones que vulguin mantenir la ment activa a través de la gimnàstica mental.

Per últim, des de la UNED es promou un curs d’iniciació a l’Astronomia, coordinat pel president de l’Agrupació Astronòmica de la Seu d’Urgell, Gustavo E. García. Aquest seminari pretén apropar l’astronomia als interessats mitjançant explicacions, documentals i sessions d’observació, amb i sense telescopi.

Programa UNED Sènior

El programa UNED Sènior ofereix un espai universitari per a persones adultes “que tenen un esperit inquiet i ganes de continuar aprenent”. L’experiència vol aconseguir, a més, “consolidar un lloc de trobada proper al lloc de residència per intercanviar coneixements, tot fomentant l’accés i la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació”.

Els interessats, que no cal que tinguin cap formació específica, poden matricular-se en un màxim de tres cursos per quadrimestre. La inscripció s’ha de dur a terme lliurant per correu, fax, correu electrònic o personalment una butlleta a la Secretari del centre. El termini per apuntar-se acaba dilluns que ve, 16 de febrer.

L’inici de les tutories serà dimarts, 16 de febrer. Les sessions, d’una durada de dues hores setmanals, seran presencials i es faran al Centre associat de la UNED de la Seu d’Urgell. Actualment ja hi ha una cinquantena de persones que participen en aquesta proposta universitària.

Mostrar formulari de contacte