Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Santiago Niño Becerra analitza a fons la crisi avui a Puigcerdà

Santiago Niño Becerra analitza a fons la crisi avui a Puigcerdà

El conegut economista ofereix una conferència al Museu Cerdà sobre com evolucionarà l'economia

Santiago Niño Becerra
Santiago Niño Becerra
09/03/2012 09:47

El Cicle de Conferències de l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) porta a Puigcerdà un convidat de pes: Santiago Niño Becerra. El catedràtic d’Estructura Econòmica de l’Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull) explicarà la seva visió sobre el passat, el present i el futur de l’economia. L’acte serà avui divendres, a partir d’1/4 de 9 del vespre, al Museu Cerdà.

El ressò de la figura de Santiago Niño Becerra ha crescut per la sorprenent precisió amb què va predir la irrupció de l’actual crisi econòmica, tot contradint l’opinió generalitzada durant la dècada passada. Al llibre El crash del 2010, publicat l’any 2009, ja va avançar el risc d’una llarga recessió que, tot i remetre a partir del 2015, es podria allargar fins al 2020. També va avançar la possibilitat d’unes taxes d’atur superiors al 20%, que atribueix a la reducció de la força de treball demandada per l’economia productiva.

Niño Becerra (Barcelona, 1951) va estudiar a la UB i el 1980 va publicar la seva tesi doctoral sobre les unitats econòmiques de producció a la siderúrgia, sector productiu al qual va estar vinculat fins al 1992. Des del 1994 és professor de la Facultat d’Economia de l’IQS. També publica de manera periòdica articles d’anàlisi i participa en espais de ràdio i televisió.

Mostrar formulari de contacte