Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Sarkozy considera prioritari el conveni de doble imposició entre Andorra i França

Sarkozy considera prioritari el conveni de doble imposició entre Andorra i França

11/10/2011 12:29

La propera negociació per signar un acord de doble imposició entre Andorra i França ha centrat la reunió que aquest dilluns han mantingut el cap de Govern del Principat, Antoni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, amb el copríncep francès Nicolas Sarkozy. El copríncep s’ha mostrat plenament partidari d’obrir les negociacions “el més aviat possible” i ha assegurat a Martí que donarà instruccions als seus col•laboradors perquè el Conveni de Doble Imposició (CDI) entre els dos estats tingui “la màxima prioritat”.

Sarkozy ha afirmat que comparteix amb el Govern la percepció sobre la rellevància de la signatura d’aquest tipus de convenis, “com a complement essencial per a l’obertura a la inversió estrangera”.

La reunió entre Martí i Sarkozy, que ha estat qualificada d’extremadament positiva pel cap de Govern andorrà, ha servit també per constatar els avenços del Principat en matèria de transparència fiscal. En aquest sentit, Martí ha destacat els esforços duts a terme per Governs anteriors i ha explicat al copríncep els resultats obtinguts durant l’avaluació del Global Tax Forum de l’OCDE. Ambdós mandataris s’han felicitat per la bona posició en què ha quedat Andorra després d’aquesta avaluació i el copríncep s’ha congratulat que el Principat hagi obtingut una valoració més positiva que d’altres països europeus, alguns d’ells membres de la Unió Europea.

En una perspectiva més a llarg termini, Martí, Mateu i Sarkozy han tractat la qüestió de les relacions entre Andorra i la Unió Europea. El cap de Govern ha explicat al copríncep els plans del Govern d’aconseguir un acord d’associació global per a tots els petits estats europeus, el que es podria qualificar com un Espai Econòmic Europeu per a microestats. El copríncep ha ofert a Andorra tota la seva ajuda en aquest àmbit i ha encoratjat els andorrans a avançar per aquesta via.

Altres assumptes tractats a la reunió han estat la proximitat de les eleccions comunals del 4 de desembre i les infraestructures que han de millorar la comunicació d’Andorra amb l’exterior. En aquest darrer punt, el copríncep ha reiterat el seu compromís d’impulsar les obres de millora de l’eix E-9, que uneix Tolosa amb Barcelona passant per l’Ospitalet i la Cerdanya. Segons s’ha afirmat, aquest eix és “vital” per a la comunicació del Principat amb Europa.

En el capítol de les infraestructures educatives, el copríncep ha reiterat el seu compromís per impulsar la construcció d’un nou Lycée a Andorra. Durant la reunió, que s’ha desenvolupat en un clima de màxima cordialitat i confiança, el síndic ha convidat Sarkozy a visitar el Principat per inaugurar, conjuntament amb el copríncep episcopal, la nova seu del Consell General.

Mostrar formulari de contacte