Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Segon camp de treball internacional per recuperar prats i pastures al Pallars Sobirà

Segon camp de treball internacional per recuperar prats i pastures al Pallars Sobirà

29/06/2010 16:44

L'Associació Rurbans, promotora de la 1a. Escola de Pastors de Catalunya, organitza el II camp de treball per a la recuperació de prats i pastures de muntanya. Enguany el camp es farà al poble de Llagunes, Pallars Sobirà, del 19 de juliol a l'1 d'agost i rep el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Durant dues setmanes 10 participants d’arreu del món i 8 voluntaris catalans conviuran i recuperaran 3,5 Ha de pastures per tal de que els ramaders puguin tenir-ne un millor aprofitament pel seu bestiar. La recuperació dels prats es fa mitjançant la signatura de dos acords de custòdia agrària, on els ramaders es comprometen durant 5 anys a conservar-los nets i mantenir així la seva biodiversitat.

Durant aquests dies l’Associació ha obert les inscripcions que es mantindran obertes fins al dia 14 de juliol. Els voluntaris poden inscriure’s i informar-se al blog: http://custodiagraria.wordpress.com. S’espera poder omplir totes les places i repetir l’èxit i l’experiència de l’any passat a Esterri de Cardós, on 17 participants internacionals van poder conèixer de primera mà el dia a dia dels ramaders i la cultura pirinenca catalana.

El camp es realitza dins de l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu i també reb la col•laboració de del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) el Servei Civil Internacional (SCI) i Associació de veïns de Llagunes.

Mostrar formulari de contacte