Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Setmana completa d'actes per la Festa de la Gent Gran

Setmana completa d'actes per la Festa de la Gent Gran

El programa comença dilluns amb una trobada de germanor d'usuaris de les residències, i dimarts hi ha una tertúlia a RàdioSeu. La celebració també inclou actes culturals, petanca, taller d'aerodance, una excursió a Tarragona i un dinar i ball de cloenda, entre d'altres

25/09/2015 19:25

Aquest dilluns, dia 28, comencen els actes de la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell, enguany amb el lema 'Posa-hi oli'. Un any més, el programa ofereix activitats al llarg de tota una setmana i culminarà diumenge vinent, 4 d'octubre, amb un dinar de germanor i un ball. La regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet, ha animat els padrins i padrines a participar de les diferents opcions que ofereix la celebració.

El primer acte programat, dilluns a les 11 del matí, és una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital. A 2(4 de 12 del migdia es realitzarà una visita a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i, posteriorment, a les dues, tindrà lloc un dinar que comptarà amb l'actuació de Daura.

La jornada de dimarts començarà a RàdioSeu, ja que l'emissora municipal emetrà una tertúlia amb diferents representants de la gent gran, que alhora explicaran els actes previstos. A la tarda, a 2/4 de 5 començarà el campionat de petanca i bitlles, a les pistes municipals, amb berenar per als participants.

Dimecres, des de 2/4 d'11 del matí, la Coral de l'Esplai oferirà una actuació tant a la residència del Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep. A la tarda, a 2/4 de 7, els padrins i padrines podran participar d'un taller gratuït de ball i aerodance, a la sala blava de la zona esportiva. Hi ha 30 places disponibles i cal inscriure's prèviament al mateix Palau d'Esports.

El Dia Mundial de la Gent Gran, 1 d'octubre, s'escau enguany en dijous. A les 11 del matí es farà activitat física, en el marc també de la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La proposta gratuïta consistirà en la descoberta de la història del Parc del Segre amb una caminada guiada. Ja a la tarda, a les set, tindrà lloc una actuació musical amb les alumnes de l'Escola Municipal de Dansa a la sala Sant Domènec.

Per divendres, dia 2, s'ha programat una excursió a Tarragona per conèixer el valuós patrimoni històric de la ciutat, com ara el Pretori i el Circ Romà. Ja queden poques places disponibles i el límit per inscriure's és aquest dilluns. El preu és de 20 euros i inclou l'autocar, les visites i el dinar. 

El dia següent, dissabte, es farà a la plaça de les Monges el Ball Cerdà Intergeneracional, una proposta que va tenir una bona rebuda l'any passat i que uneix present, passat i futur d'aquesta tradició urgellenca per excel·lència.

Última jornada

Diumenge 4 d'octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s'iniciaran les activitats a les 10 del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, presidida per mossèn Xavier Parés i amb la coral de l'Esplai de la Gent Gran. A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació del número musical Mary Poppins.

A les dotze del migdia tindrà lloc l'acte principal, a la sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació de l'Esbart Dansaire Valls del Nord d'Andorra.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb 'Bugatti Tercet'. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents. Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d'Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el dia 28 de setembre. El preu és de 21 euros.

Un any més la Festa de la Gent Gran compta amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com l'Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, la FATEC, el Club de Petanca de la Seu, Creu Roja, la Fundació Sant Hospital, la Llar de Sant Josep, RàdioSeu, l'Escola Municipal de Música, l'Esbart Valls del Nord, el grup de ball i organització del Ball Cerdà, Lourdes Fernández i balladors i balladores, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya i l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

Mostrar formulari de contacte