Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Signat el Conveni de no Doble Imposició entre Andorra i Espanya

Signat el Conveni de no Doble Imposició entre Andorra i Espanya

L'acord elimina la duplicitat en la tributació i ha d'ajudar a potenciar les relacions econòmiques En la reunió també s'ha rubricat el Memoràndum d'Entesa i el conveni sobre transport internacional per carretera

CDI Andorra-Espanya - Signatura
CDI Andorra-Espanya - Signatura
08/01/2015 18:34

El president espanyol, Mariano Rajoy, i el cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, han signat aquest dijous el Memoràndum d’Entesa, d’Amistat i Cooperació General, un acord marc que abasta àmbits com la política exterior i els afers europeus, iberoamericans i consulars, l’educació, la cultura, la sanitat i l’economia.

En el mateix acte, el ministre andorrà de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el ministre espanyol d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, han signat el Conveni de no Doble Imposició (CDI), un instrument que ha d'ajudar a potenciar les relacions econòmiques entre els dos estats i que elimina la doble tributació de les empreses o treballadors d'ambdós estats quan operen al país veí. Es tracta del tercer  acord d’aquestes característiques que subscriu Andorra després dels CDI amb
França, ja ratificat pel Consell General, i Luxemburg.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, han firmat el tercer dels Convenis, que fa referència al transport internacional per carretera.

Antoni Martí ha valorat la primera visita oficial d’un president espanyol a Andorra i l'ha emmarcat en l'actual procés de transformació del model econòmic andorrà, “una aposta que passa per la transparència, la cooperació, l’obertura i la diversificació econòmica", ha dit. Aquest procés ha tingut com a fites la signatura a partir del 2009 de convenis d’intercanvi de dades fiscals, la implementació d’un nou model tributari i la llei d’obertura al capital estranger. El Conveni de no Doble Imposició “homologa el nou sistema fiscal andorrà i avala la nostra aposta per l’obertura”, ha explicat el cap de Govern.

De la seva banda, el president espanyol ha subratllat els vincles “de tot tipus entre els  dos països” i ha destacat que els “enormes esforços reformistes d’Espanya i Andorra estan donant resultats". Rajoy també ha dit que l'acord d’associació, “beneficiarà tant els andorrans com els europeus”.

En la trobada, ambdós mandataris han expressat novament la condemna al’atemptat contra la redacció del setmanari Charlie Hebdo a París, que s'ha saldat amb dotze víctimes mortals.

Negociació d'un acord d'associació Andorra-UE

El suport d’Espanya a la negociació d’Andorra d’un acord d’associació amb la Unió Europea ha estat un dels eixos centrals de la trobada que han mantingut prèviament els dos governs, en la que també s’han tractat els avenços andorrans en la qüestió de la transparència internacional, la presència de l’educació pública espanyola a Andorra i la cooperació en àmbits diversos com ara l’educació, la gestió de residus, la sanitat o bé Iberomèrica.

La reunió de treball ha comptat amb la participació del ministre espanyol d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, el ministres de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i d’Economia i Territori, Jordi Alcobé. Han completat la delegació andorrana l’ambaixador a Espanya, Jaume Gaytán, el cap de gabinet del cap de Govern, Esteve Vidal, i la directora d’Afers Bilaterals i Consulars, Cristina Mota.

El president espanyol també ha estat rebut al Consell General pel síndic Vicenç Mateu.

Mostrar formulari de contacte