Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Simulacre de rescat de piragüistes per sensibilitzar dels riscos en aigües internes

Simulacre de rescat de piragüistes per sensibilitzar dels riscos en aigües internes

Els Bombers recomanen precaució en les activitats d'esport i lleure en rius i pantans S'aconsella conèixer el medi, tenir formació prèvia i assegurar-se que a la zona hi ha cobertura de mòbil

Pantà de Rialb
Pantà de Rialb
27/07/2011 16:30

Els Bombers de la Generalitat han realitzat un simulacre de salvament de dos piragüistes al pantà de Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera, per sensibilitzar sobre els riscos que representa la pràctica d’activitats d’esport i lleure en aigües interiors.

En les tasques de recerca i rescat de l'hipotètic accident hi han participat efectius de la unitat subaquàtica del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), que han emprat una barca de rescat subaquàtic, juntament amb un bomber guia acompanyat d’un gos rastrejador del Grup Caní de Recerca.

Entre els consells a tenir en compte, el Departament d'Interior en destaca: assegurar-se que està permès el de bany o d’esport que es vulgui practicar, informar-se del risc, conèixer les pròpies capacitats, conèixer el punt de socors o telèfon més proper i tenir cobertura de mòbil. També s'aconsella fer formació prèvia per als esports aquàtics més exigents.

Mostrar formulari de contacte