Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / S'obre la temporada de les Rutes Guiades amb una excursió pel Camí Cardoner

S'obre la temporada de les Rutes Guiades amb una excursió pel Camí Cardoner

Trenta-cinc persones van fer el recorregut entre el serrat de Sarroja i el santuari del Boscalt La sortida guiada va comptar amb les explicacions de Carlos Guàrdia i Joan Gispert

Camí Cardoner - Ruta guiada
Camí Cardoner - Ruta guiada
27/04/2015 13:22

Una sortida guiada i comentada en un tram del Camí Cardoner ha encetat la nova temporada de les Rutes guiades a la Seu d’Urgell i comarca amb un èxit notable de participació. Trenta-cinc persones han recorregut aquest diumenge el tram d’aquesta històrica via de comunicació que enllaça el serrat de Sarroja i el santuari de Boscalt, dins del municipi de Cava, complementada amb les explicacions de Carlos Guàrdia i de Joan Gispert, coneixedors de la història i de les peculiaritats d’aquest antic camí que tingué en el passat una incidència econòmica i humana notable en la vida de les comunitats situades als dos vessants del Cadí.

La sortida, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, s’inclou dins l’objectiu de totes dues entitats d’investigar i de donar a conèixer els testimonis del passat comarcal amb la voluntat de crear una consciència de la seva importància i d’ajudar a la seva valorització i preservació. En aquest cas, l’objecte d’interès era el Camí Cardoner, un itinerari que històricament havia servit per portar cap al Pirineu la sal de Cardona. Val a dir que la sal era un element imprescindible per conservar aliments i per prevenir algunes malalties del bestiar i, per aquests motius, la incidència del camí en la vida de les comunitats muntanyenques era notable.

Mostrar formulari de contacte