Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Suport unànime del ple de la Seu a una moció sobre el túnel de Tres Ponts

Suport unànime del ple de la Seu a una moció sobre el túnel de Tres Ponts

La proposta de CiU demana que es finalizi  el projecte executiu i que es dugui a terme la seva construcció "de forma prioritària" El text també es debatrà divendres al Ple del Parlament de Catalunya

C-14 - Despreniment
C-14 - Despreniment
16/12/2014 11:31

El ple de la Seu ha donat suport unànime a una moció de CiU en què se sol.licita a la Generalitat de Catalunya que finalitzi el projecte executiu del túnel dels Tres Ponts durant el primer trimestre de l'any que ve, així com la seva construcció "tan aviat com ho permetin les finances". A petició del PSC-Progrés, al text se li va afegir una esmena per tal que l'administració catalana contempli aquesta actuació com a "prioritària".

Tots els grups municipals van coincidir a remarcar la necessitat d'una intervenció urgent en aquest punt viari de la C-14, on es produeixen nombrosos despreniments. Entre les argumentacions a favor de la proposta, es va destacar la importància de "sumar" i fer força "en un moment en què un moviment social reivindica les obres".

La moció, que ha estat consensuada amb la plataforma ciutadana Túnel Tres Ponts, tornarà a presentar-se divendres al ple del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu i diputat de CiU, Albert Batalla, la defensarà conscient que és difícil que el túnel es pugui construir de forma immediata. "Hem de ser exigents però realistes, perquè és una inversió molt elevada (21 milions d'euros) ", comenta.

Per la seva banda, el diputat del PSC i regidor de Progrés, Òscar Ordeig, creu imprescindible insistir en les necessitats del territori "tenint en compte que els pressupostos de la Generalitat han augmentat la inversió en d'altres zones de Catalunya" i que no es pot permetre que passin molts anys abans no es faci l'obra.

Mentre l’execució del túnel dels Tres Ponts no sigui possible, el text demana la millora de la seguretat en aquest tram de la C-14, mitjançant les mesures provisionals necessàries per evitar els despreniments, "que suposen un risc elevat per a la seguretat del trànsit".

Mostrar formulari de contacte