Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Suspensió cautelar a Andorra de la comercialització dels medicaments Reductil i Sibutral

Suspensió cautelar a Andorra de la comercialització dels medicaments Reductil i Sibutral

22/01/2010 17:36

L’àrea de Recursos Sanitaris del ministeri de Salut, Benestar i Treball d'Andorra, seguint les recomanacions de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), ha acordat la suspensió cautelar de la comercialització d'una substància anomenada sibutramina, present en marques comercials com Reductil® i Sibutral®.

La sibutramina (Reductil®, Sibutral®) és un medicament indicat com a teràpia complementària en un programa integral de control de pes en pacients amb obesitat, o pacients amb sobrepès que presentin altres factors de risc com diabetis tipus 2 o nivells elevats de colesterol.

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha dut a terme una revisió del perfil de seguretat de la sibutramina arran de la publicació de les dades resultants d’un estudi que posava de manifest un augment del risc d’efectes adversos greus a nivell cardiovascular en els pacients tractats amb aquest medicament.

Una vegada finalitzada la revisió, l’Agència Europea de Medicaments ha conclòs que el benefici esperat per sibutramina no supera els riscos potencials. Per tant, a banda de recomanar la suspensió de comercialització dels medicaments que contenen sibutramina, insta als metges a no prescriure cap medicament amb sibutramina, i, per tant, no iniciar nous tractaments ni continuar els ja iniciats. També aconsella les farmàcies no dispensar cap prescripció de medicaments que contiguin  la substància.

En el cas dels pacients, s'indica que cal que consultin el seu metge per valorar les alternatives disponibles pel seu cas particular. Els pacients que desitgin suspendre el tractament amb sibutramina de forma prèvia a la visita amb el seu metge, ho poden fer en qualsevol moment.

Mostrar formulari de contacte