Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Suspesa la Festa de les Trementinaires 2020

Suspesa la Festa de les Trementinaires 2020

L'edició d'enguany estava prevista pel 30 i 31 de maig. Els organitzadors estudien fer una proposta alternativa el mes d'octubre, en el marc de la Festa del Roser de Tuixent

Festa de les Trementinaires 2019 (Foto: arxiu / CCAU)
Festa de les Trementinaires 2019 (Foto: arxiu / CCAU)
08/04/2020 16:09

La Festa i Fira de les Trementinaires, prevista inicialment per als dies 30 i 31 de maig a la vall de la Vansa i Tuixent, ha quedat suspesa a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19.

L'acord de cancel·lació ha estat pres per les institucions organitzadores d'aquest esdeveniment, que són els ajuntaments de Josa i Tuixent i de la Vansa i Fórnols, a més del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, davant la impossibilitat de garantir que per a aquelles dates hi hagi un desconfinament total i sense limitacions de la població. Tanmateix, els organitzadors han començat a treballar en una proposta alternativa per al dies 10 i 11 d'octubre, coincidint amb la Festa del Roser de Tuixent.

El programa d'actes de la Festa i Fira de les Trementinaires estava ja tancat just a l'inici de la declaració de l'estat d'alarma, i tant els tríptics com els cartells estaven a punt d'entrar a impremta. Per aquest motiu, des de les institucions organitzadores lamenten la seva cancel·lació, atès que, segons expliquen en un comunicat, "es tracta de l'esdeveniment més important que té lloc a la vall de la Vansa i Tuixent" i acostuma a reunir més d'un miler de persones, tant de la comarca com de la resta de Catalunya -especialment del Berguedà- durant el darrer cap de setmana de maig.

Pel que fa al certamen alternatiu, es vol centrar en els remeis tradicionals que les trementinaires elaboraven en aquella època de l'any, just abans de començar els seus viatges fora de la vall per vendre les herbes, els olis i els altres preparats. D'aquesta manera, l'organització ho planteja com una festa de tardor, tot i que amb un format més reduït que l'habitual del maig.

Mostrar formulari de contacte