Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tallers pràctics i gratuïts adreçats a joves que es trobin en procés de recerca de feina

Tallers pràctics i gratuïts adreçats a joves que es trobin en procés de recerca de feina

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell els organitza durant els mesos de maig i juny, adreçats a joves de 16 a 35 anys
Tallers de Garantia Juvenil
18/05/2017 17:50

El Servei de Treball i Garantia Juvenil de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) oferirà un cicle de quatre tallers pràctics i gratuïts durant els mesos de maig i juny, adreçats a joves de 16 a 35 anys que estiguin en procés de recerca de feina.

L’objectiu general de la iniciativa és donar a conèixer eines, canals i estratègies que millorin l’ocupabilitat juvenil, i al mateix temps, oferir l'oportunitat d'ampliar els coneixements, capacitats i habilitats de la persona que busca un lloc de treball. 

La proposta consta de quatre tallers que s’oferiran entre l’OJAU i el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP). Les activitats es faran els dilluns 29 de maig, i 12, 19 i 26 de juny, d’onze del matí a una del migdia.

La inscripció cal formalitzar-la prèviament amb un formulari. Es pot demanar més informació a través del correu electrònic o bé trucant al 973 35 56 08.

Els tallers

El primer taller, sota el títol "Marca la diferència amb el currículum creatiu", tindrà lloc el dilluns 29 de maig i consistirà a conèixer eines que ajudin a millorar el propi currículum i a fer-lo més visible per a les empreses.

"Registra’t als portals d’ocupació" es farà dilluns 12 de juny. En aquest taller els participants coneixeran l’ampli ventall de portals d’ocupació, com registrar-se i com utilitzar-los perquè siguin útils en la recerca de feina.

El tercer taller, "Coneix l’eina retorna i visualitza’t a Linkedin", es farà dilluns 19 de juny. En aquest cas, es parlarà de l’eina retorna i la comunitat Linkedin, els seus avantatges, com es poden utilitzar i com ajuden en el pro

El cicle finalitzarà amb el taller, "Com afrontar una entrevista de feina?", tindrà lloc dilluns 26 de juny, i donarà a conèixer diferents conceptes clau i metodologies per realitzar una entrevista de feina, a més de posar-se en pràctica per fer una aproximació a la realitat.

Servei Garantia Juvenil

El Servei de Garantia Juvenil ofereix a joves de 16 a 29 anys, que no estiguin estudiant i busquin feina, una sortida a nivell europeu. Es tracta d’un registre que té la intenció d'atendre les necessitats formatives, de pràctiques i laborals, per facilitar la inserció al mercat de treball de les persones joves i reduir l'atur.  

Paral·lelament, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell posa a l’abast eines i recursos per a facilitar l’accés al món del treball a aquelles persones joves que cerquen feina o que es volen incorporar o reincorporar-se al mercat laboral, així com a aquelles que vulguin millorar el seu lloc de feina.

Serveis a l'OJAU

Per això, es facilita el servei d’orientació acadèmica i laboral individualitzada a joves de 16 a 35 anys i tallers pràctics a centres educatius de la comarca així com també a la mateixa Oficina Jove. El servei ofereix pautes sobre com fer un currículum, com redactar una carta de presentació o bé com afrontar una entrevista personal. A més, també s’informa de la Borsa Interterritorial Activa de Treball (BICAT) que gestiona el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, així com també d’altres portals d’ocupació i les respectives ofertes de feina al territori.

Mostrar formulari de contacte