Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Taüll, inclòs a una nova ruta transnacional de pobles amb encant

Taüll, inclòs a una nova ruta transnacional de pobles amb encant

El projecte europeu, liderat per l'Agència Catalana de Turisme, vol fomentar poblacions rurals que es distingeixen pel seu patrimoni històric i natural

Participants a la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant (Foto: Aj. de la Vall de Boí)
Participants a la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant (Foto: Aj. de la Vall de Boí)
16/01/2020 18:50

Taüll, a l'Alta Ribagorça, formarà part del projecte CHARM, que vol crear una ruta transnacional de 10 pobles amb encant en 6 països europeus. Les poblacions incloses ofereixen una setantena d'activitats basades en el patrimoni cultural i natural de zones rurals.

L'Agència Catalana de Turisme lidera aquest projecte d'àmbit continental. El seu objectiu és "crear fluxos cap a zones rurals o menys turístiques, tot contribuint d'aquesta manera a descongestionar les àrees i ciutats amb una alta concentració de visitants". També vol ajudar a "preservar i promoure el patrimoni històric i tradicional de les àrees rurals, i la seva arquitectura i els paisatges, a través d'experiències innovadores".

Aquest projecte ha obtingut 533.280 euros de finançament del Programa Europeu COSME, a través de la seva convocatòria de l'any 2018. Un altre objectiu que es marquen és "impulsar la competitivitat del turisme europeu i promoure la imatge d'Europa com a destinació turística global d'excel·lència". La presentació del projecte CHARM s'ha fet a la Vall de Boí en el marc de la Jornada tècnica de la Marca Pobles amb Encant.

Per tirar-ho endavant, l'Agència Catalana de Turisme comptarà amb 6 socis més: Turismo Vivencial (TUVI), Tradições d'Outrora (TDO-Portugal), Institut für Tourismus-und Bäderforschung in Nordeuropa (NIT), Tour Guide Fox (TGF), Software Engineering Italia-Swing:IT, i la Xarxa de Regions Europees pel Turisme Sostenible i Competitiu (NECSTOUR).

Mostrar formulari de contacte