Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Teresa Fité, Sol Gasch i Rosa Campà repassen l'evolució de l'escola

Teresa Fité, Sol Gasch i Rosa Campà repassen l'evolució de l'escola

Les tres docents han rebut aquest dilluns un càlid homenatge per la tasca educativa que han dut a terme al llarg de la seva vida La inauguració del curs escolar també ha reconegut la trajectòria dels mestres Ricard Bádenas i Elena Ros
Teresa Fité, Sol Gasch i Rosa Campà amb Batalla i Martín
27/09/2011 17:17

La Seu d'Urgell ha celebrat aquest dilluns al vespre l'obertura del nou curs escolar amb un acte que van protagonitzar les docents Teresa Fité, Sol Gasch i Rosa Campà, les quals van fer un repàs a l'evolució de l'escola a través dels seus anys de docència, tant a la nostra ciutat com a l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars.

Les tres docents, que han exercit com a mestres o professores durant més de 40 anys, van explicar les vicissituds i els canvis viscuts a l'hora d'exercir la seva professió des de la postguerra, en el cas de la Teresa Fité, i des de la dècada dels 60 i 70, en el cas de la Sol Gasch i la Rosa Campà.

La introducció dels escolars al món de l'esport, els inicis de l'ensenyament de la llengua catalana a l'escola i la creació de les zones d'escolarització rural, entre d'altres aspectes, van ser els fets més destacats que es van rememorar en aquesta taula rodona, moderada per la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell.

Cal remarcar també que el debat de les tres docents va aixecar un gran interès i emoció entre el públic assistent, la major part del qual estava format per la comunicat educativa de la Seu.

Inauguració oficial del curs 2011-2012

La inauguració oficial del curs escolar 2011-2012 es va iniciar amb les intervencions del regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament urgellenc, Jordi Martín, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, els quals van donar la benvinguda a tots els assistents a l'acte i van voler agrair a les docents Teresa Fité, Sol Gasch i Rosa Campà la seva important contribució al món educatiu.

D'altra banda, el regidor d'Ensenyament, Jordi Martín, va voler fer un reconeixement públic per la seva tasca docent a dos mestres que van jubilar-se el curs passat. Es tracta de Ricard Bádenas, mestre de l'escola de Castellciutat, i Elena Ros, mestra de l'escola Albert Vives de la Seu d'Urgell.

Per la seva part, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, va remarcar la importància de d'actes com el d'ahir "a l'hora de crear espais per compartir experiències entre els docents, tot fent un reconeixent a la feina dels mestres que han contribuït i contribueixen a construir millors persones i ensenyar i donar coneixements".

Mostrar formulari de contacte