Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori eixamplarà el pont de la C-13 a l'entrada de Llavorsí per a millorar la seguretat viària

Territori eixamplarà el pont de la C-13 a l'entrada de Llavorsí per a millorar la seguretat viària

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, anuncia que el Departament licitarà aquesta primavera les obres, que compten amb una inversió prevista de prop de 600.000 euros
El conseller Juli Fernàndez i Olivares al pont de la C-13 a l'entrada de Llavorsí (Foto: Territori)
28/02/2023 17:30

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha explicat aquest dimarts a Llavorsí que el Departament eixamplarà el pont de la C-13 sobre la Noguera Pallaresa a l’entrada de Llavorsí per a millorar la seguretat viària. Territori iniciarà la licitació de les obres corresponents aquesta primavera, amb una inversió prevista de prop de 600.000 euros. Es preveu executar els treballs durant el primer semestre de l’any que ve.

Actualment, el pont compta amb dues voreres a banda i banda. La llargària de la infraestructura és de 40 metres de longitud i 1,2 metres d’amplada. El projecte, que dona resposta a una petició del municipi, consisteix en l’eixamplament de l’estructura per a dotar-la d’una vorera de 2 metres, que s’ubicarà al costat aigües amunt. Així mateix, s’adequaran els ampits existents. D’aquesta manera, la intervenció permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn i afavorir la seguretat viària.

D’altra banda, també en aquest entorn de la C-13, el Departament té en redacció un projecte per a la millora de l’estabilitat de talussos i de protecció contra despreniments en el tram entre Rialp i Llavorsí. La inversió prevista és de 2,2 MEUR.

Actuacions a la C-28

Pel que fa a una altra important via de comunicació al Pallars Sobirà, la C-28, el Departament recorda que ha desplegat en els últims anys diverses actuacions tant en aquesta comarca com a la Val d’Aran, amb obres per a millorar-ne el traçat i per a facilitar la mobilitat. Ara per ara s'està treballant en el projecte d’implantació de barreres antiallaus a Alt Àneu, amb una inversió prevista de 4 MEUR i, recentment, s'ha finalitzat un estudi d’alternatives de proteccions enfront les allaus de neu a la carretera C-28 que es prendrà com a base per a impuls d’actuacions addicionals. Finalment, Territori està estudiant la millora del traçat de la C-28 a Sorpe, l’últim tram que queda per a condicionar de la via.

Mostrar formulari de contacte