Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Territori i Sostenibilitat accelera l'adjudicació de cinc pisos públics buits a la Seu

Territori i Sostenibilitat accelera l'adjudicació de cinc pisos públics buits a la Seu

Es vol donar sortida a un total de 68 habitatges de l'Alt Pirineu i Aran, principalment del Pallars Jussà La conselleria vol evitar els casos d'immobles que romanen desocupats a causa de la burocràcia

Habitatges protegits a la Seu
Habitatges protegits a la Seu
27/10/2011 16:23

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa un pla de xoc per tal d'agilitzar l'adjudicació de pisos públics desocupats. A la Seu d'Urgell, entren en aquesta mesura un total de cinc habitatges. També se n'inclou quatre ubicats a Montellà i Martinet i un de Bellver.

L'objectiu d'aquest canvi de política és evitar situacions com les que s'ha denunciat els darrers anys, en què alguns pisos d'Adigsa restaven buits durant mesos a causa de la lentitud burocràtica dels processos d'adjudicació. Tot plegat, en un context en què moltes famílies i particulars tenen problemes seriosos per accedir a un habitatge a un preu just.

A la resta de l'Alt Pirineu, la conselleria també ha detectat en la mateixa situació 18 pisos públics a la Torre de Capdella, 17 a la Pobla de Segur, 12 a Tremp i 9 a Vielha. En total, 68 habitatges. A la plana de Lleida, n'hi ha comptabilitzats 279, dels quals 131 són a Lleida ciutat.

Els altres objectius immediats que s'ha marcat l'Agència Catalana de l'Habitatge són el reajustament dels preus de lloguer perquè "estiguin clarament per sota del preu dels de mercat lliure"; la reconversió del règim de compra-venda a la de lloguer amb opció de compra, un règim permanent de convocatòries obertes i la instauració d’oficines de difusió permanents.

Així, se substituirà la Jornada de portes obertes, que era d’un sol dia, per la instauració d’oficines comercials permanents i visites al pis mostra durant tot el temps que resti la convocatòria oberta.

Mostrar formulari de contacte