Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tomàs Molina inaugura aquest dilluns la 20a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà

Tomàs Molina inaugura aquest dilluns la 20a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà

El cap de meteorologia de TV3 explicarà com serà el clima a la Cerdanya l’any 2025. La conferència, a les 8 del vespre al Museu Cerdà, enceta els actes oberts a tothom

Tomàs Molina
Tomàs Molina
08/07/2018 21:50

Aquest dilluns al matí s’obren les aules per a la 20a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà. El mateix dia, l’acte inaugural, a les 8 del vespre al Museu Cerdà, comptarà amb un ponent singular per a un aniversari com aquest: Tomàs Molina.

El cap de meteorologia de TV3  i també professor de la Universitat de Barcelona, impartirà la conferència ‘El temps del 2025. Com serà la Cerdanya’, amb la qual vol donar respostes sobre com l’actual evolució del clima pot repercutir a la comarca. A l’acte també hi intervindran el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell; l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol.

Aquesta xerrada obre un complet programa d’actes oberts a tothom dins de la Universitat d’Estiu, enguany reforçats per la celebració dels 20 anys tant d’aquest esdeveniment com de l’AUCer. Aquest dimarts dia 6, a les 6 de la tarda als jardins del Consell Comarcal, Antoni Bolinches oferirà la xerrada ‘Competència sexual i seguretat personal’.

Actuació de Llibert Fortuny a 2.500 metres

La següent proposta és la Nit dels Estels, aquest dimarts a les 10 de la nit a La Molina, que enguany tindrà un al·licient especial: l’oportunitat única d’escoltar el prestigiós saxofonista Llibert Fortuny al cim de la Tosa d’Alp. És la primera vegada que Fortuny farà un concert a més de 2.500 metres d’altitud, en el marc de l’observació del cel nocturn que compta, un any més, amb la col·laboració de l’estació de La Molina –que obre el telecabina per a l’ocasió- i de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.

L’11 de juliol, a les 12 del migdia a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, Neus Pintat presentarà el llibre Qi Gong. La saviesa de Wu Wei. I més tard, a les 10 de la nit al llac de Puigcerdà, se celebrarà una Nit de les Arts molt especial, amb el retorn a Puigcerdà del grup Brodas Bros, amb el seu espectacle Hipstory.

Divendres dia 13, al matí s’oferirà una excursió etnobotànica als llacs de Meranges, amb Ignasi Soriano. I a 2/4 de 8 del vespre, el Museu Cerdà acollirà la cloenda, amb el clima novament com a protagonista: l’exconseller de Política Territorial i exalcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, oferirà la conferència ‘Canvi climàtic, una realitat incòmoda?’. Per completar el programa d’actes oberts a tothom, el 14 de juliol es farà una excursió per conèixer la natura i el patrimoni del Solsonès.

ELS CURSOS

La 20a Universitat d’Estiu Ramon Llull se celebra del 9 al 14 de juliol i presenta prop d’una vintena de cursos.  Per a l’ocasió no hi faltaran alguns dels temes emblemàtics de la història de l’esdeveniment, com són els cursos d’iniciació al món dels vins (amb l’enòleg cerdà Toni Cot), de música (amb Joan Vives, enguany sobre l’època de Hadyn) i d’història, com els dedicats als càtars i Occitània (amb Antoni Dalmau), la vida i obra de Caravaggio (amb Joan F. Campo) i la Cerdanya romana (amb Oriol Olesti).

La salut i el benestar es mantenen com una de les senyes d’identitat d’aquesta Universitat d’Estiu i, entre d’altres, presentarà el curs Sabem què mengem?, amb la reconeguda dietista Maria Josep Rosselló, juntament amb Carmen Ferrer i Helena Carrillo. En aquest bloc també s’ofereix els cursos de Qi Gong (amb Neus Pintat), Mindfulness a la vida quotidiana (Ramon Carreras, Richard Boyer i Danae Jiménez), Constel·lacions familiars (Sara Rodríguez), Felicitat personal (Antoni Bolinches), Llibres que et canvien la vida (Sebastià Benassar), Massatge energètic en les cures infermeres (Wai Wai Cho Sum) i Harmonia entre les plantes i l’home (dirigit per Joan Muntané).

A més a més, Puigcerdà acollirà novament la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica, organitzada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que celebrarà la 18a edició el dia 13 de juliol. També tindrà lloc la segona Jornada de la Professió Farmacèutica, el 12 de juliol a càrrec del Col·legi de Farmacèutics de Girona.

El programa es completa amb un curs sobre Vinya en altura (promogut pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya). Els residents a la Cerdanya disposen de preu especial en tots els cursos.

Mostrar formulari de contacte