Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Torna la revista 'Lo Banyut', de l'Associació Cultural Tresponts Avall

Torna la revista 'Lo Banyut', de l'Associació Cultural Tresponts Avall

El nou número de la publicació inclou reportatges, articles i entrevistes vinculades al Pirineu La publicació té com a objectiu difondre la cultura, les tradicions i la història del país
Lo Banyut 09.2011
27/09/2011 11:30

La revista 'Lo Banyut' ha tornat amb la força renovada per difondre la cultura, les tradicions i la història pirinenca. El nou número de la publicació, editada a Tresponts Avall (Alt Urgell), inclou reportatges, articles i entrevistes sobre personatges i llocs de la comarca i el Pirineu.

Així, en l'últim exemplar es pot llegir un article sobre Josep Bonifaci i Ramon Soliva, dos pallaresos a l'elit de l'URSS. D'altra banda, Josep Viles explica els seus records de la Guerra Civil a Fígols. La revista també repassa l'obra d'Adrià Ventura Díez, un fotògraf de la Seu d'Urgell, i la història dels Guerau d'Organyà.

A més, el nou número de 'Lo Banyut' proposa, entre d'altres, un reportatge sobre el parc de Bombers d'Organyà i sobre la celebració de la 51a edició de Ciutat Pubilla de la Sardana. D'altra banda, hi ha una entrevista al cantautor català Roger Mas i una explicació sobre la relació entre peramolins i olianesos al segle XVII.

El doctor Nicolau Battestini, Lo Macianes, Vicenç Llorca o Núria Garcia Quera, són altres atractius de la publicació, que es pot trobar als punts de venda habituals: Ca la Rita (Coll de Nargó); Llibreria Pellicer i Quiosc Moscam (Oliana); Llibreria Pellicer (Solsona); Cal Lluís i Cal Satret (Organyà); Llibreries Cortés, Diensa, Ex-libris, La Llibreria, Salvat, Patalín i Quiosc del Passeig (la Seu d'Urgell); Llibreria Central (Tremp); Ecomuseu de les Valls d'Àneu (Esterri d'Àneu); Llibreria La Puça (Andorra la Vella); Llibreria Clips (Bellver de Cerdanya) i Llibreria Quera (Barcelona).

Així mateix, la revista 'Lo Banyut'  es pot rebre a casa i a través de subscripció. Per a més informació cal adreçar-se a Associació Cultural Tresponts Avall, al carrer Vilansats, 35, 25794, d'Organyà (Alt Urgell), o bé a l'adreça electrònica lobanyut@lobanyut.cat

25 números de 'Lo Banyut'

Per Nadal de 1997 va sortir el primer número, el zero, de la revista Lo Banyut. Al principi era una revista feta per una colla d’amics d’Organyà, residents majoritàriament a Barcelona, però ben aviat s’hi van anar sumant col·laboradors del mateix Organyà, d’Alinyà, de Cabó, de Fígols, de Coll de Nargó, d’Oliana i de Peramola, amb la qual cosa la publicació abraçà aquesta zona del sud de l’Alt Urgell que coneixem amb el nom de Tresponts Avall.

Més endavant, s’hi van afegir també col·laboradors de la Seu, de d’altres indrets de la comarca i fins i tot de territoris veïns (Solsonès, Andorra, Pallars…), motiu pel qual actualment l’àrea de distribució de 'Lo Banyut' ja abasta tota la comarca i es projecta cap a d’altres indrets propers del Pirineu.

A partir de la implantació i consolidació de la revista es creà l’Associació Cultural Tresponts Avall (ACTA), la qual, a més de canalitzar els ajuts dels socis i protectors de la publicació, és la responsable d’editar-la i de marcar-ne els objectius; objectius que parteixen de la voluntat de donar difusió a totes aquelles realitats culturals i socials que es relacionen amb el nostre territori, alhora que se n’impulsa llur dinamització i promoció.

Mostrar formulari de contacte