Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tornen les ballades de sardanes de Festa Major a la Seu d'Urgell

Tornen les ballades de sardanes de Festa Major a la Seu d'Urgell

Es duran a terme aquest diumenge dia 28, a la plaça de les Monges, i dilluns i dimarts amb tres audicions més a la plaça de Catalunya. Amics de la Sardana culmina un estiu en què ha recuperat l'activitat habitual tres anys després

Ballada de sardanes a la plaça de Catalunya de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
Ballada de sardanes a la plaça de Catalunya de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
23/08/2022 18:25

La Festa Major de la Seu d'Urgell recupera enguany el gruix principal de les seves activitats gràcies a la superació de la pandèmia. I entre les més emblemàtiques que tornen, després de tres anys d'absència, hi ha les tradicionals ballades de sardanes, que culminen la temporada d'estiu a la ciutat.

Amics de la Sardana ha comunicat que les ballades i audicions amb cobla per Festa Major començaran aquest diumenge 28 d'agost a les 8 del vespre, a la plaça de les Monges, amb la Bellpuig Cobla. El dia següent, dilluns 29, hi haurà doble sessió a la plaça de Catalunya: a les 12 del migdia i a les 8 del vespre. En tots dos casos, amb la música a càrrec de la Cobla Vents de Riella. Finalment, dimarts 30 (novament a les 20.00 h i a la plaça de Catalunya), es clourà aquesta sèrie de ballades amb el retorn de La Principal de la Bisbal, que ja suma prop de sis dècades de presència ininterrompuda a la cloenda de la festa gran urgellenca.

Amics de la Sardana ha pogut recuperar enguany la seva activitat habitual, amb l'organització de trobades cada diumenge al vespre, repartides entre la plaça de les Monges i el Camp del Codina. També es va dur a terme la ballada de la festa patronal de Sant Ot, a davant de la Catedral. Compten amb el suport de l'Ajuntament de la Seu i la Confederació Sardanista de Catalunya.

A més a més, aquest juny passat es va reprendre, tres anys després, les classes gratuïtes per aprendre a ballar sardanes i potenciar així el relleu generacional en aquesta tradició del país. Es van fer al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

Mostrar formulari de contacte