Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tost prepara una Nit d'Estels amb la literatura i l'univers com a protagonistes

Tost prepara una Nit d'Estels amb la literatura i l'univers com a protagonistes

El despoblat acollirà dimecres la presentació del llibre 'Arnau Mir de Tost i els estels màgics'. També es durà a terme una xerrada sobre astronomia i l’observació dels Perseides

10/08/2015 17:50

El despoblat de Tost, al municipi de Ribera d’Urgellet, acollirà aquest dimecres, dia 12, un múltiple acte cultural amb els estels com a protagonistes. S’hi presentarà el conte Arnau Mir de Tost i els estels màgics, de Montse Subirana i Susanna Campillo, i l’expert Gustavo García hi farà la xerrada 'El llegat dels estels'. La nit es clourà amb l’observació del planeta saturn a través del telescopi i la contemplació dels Perseides, el fenomen astronòmic popularment conegut com les llàgrimes de Sant Llorenç.

L’acte, que és gratuït i obert a tothom, començarà a dos quarts de deu de la nit i es desenvoluparà a l’aire lliure davant de l’església de Sant Martí, el temple romànic impulsat per Arnau Mir de Tost al segle XI, a tocar de les ruïnes del que va arribar a ser un dels pobles més poderosos del Pirineu medieval.

El llibre escrit per Montse Subirana i il•lustrat per Susanna Campillo narra en clau de ficció el viatge d’Arnau Mir i la seva esposa Arsenda des de Tost fins a les terres meridionals del comtat d’Urgell tot seguint els estels. El relat evoca també la construcció dels castells que va emprendre en aquelles contrades. Amb aquest volum, Arola Editors ha encetat la col•lecció Contes de comtes, que dirigeix la pròpia Subirana.

Després de la presentació del llibre, l’expert en astronomia Gustavo García realitzarà una xerrada que porta per títol 'El llegat dels estels'. Tot seguit convidarà el públic a fer la contemplació guiada, a ull nu, de l’univers, per acabar amb l’observació amb telescopi del planeta Saturn i els seus característics anells.

L’acte està organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet, Arola Editors, l’Associació Lo Riu Roig i els veïns dels pobles de Tost.
 

Mostrar formulari de contacte