Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per al mercat d'intercanvi del Banc del Temps

Tot a punt per al mercat d'intercanvi del Banc del Temps

Tindrà lloc aquest dissabte, 12 de novembre, a la plaça de Les Monges, de 10 a 14 hores Tothom qui ho desitgi podrà intercanviar qualsevol tipus d'objectes

Cadí-ICG Software - Signatura acord
Cadí-ICG Software - Signatura acord
11/11/2011 12:19

El Banc del Temps de la Seu d'Urgell ha organitzat per aquest dissabte, 12 de novembre, un mercat d'intercanvi on es podrà bescanviar tot tipus d'objectes. La proposta funcionarà de les deu del matí a les dues de la migdia.

L’objectiu del Mercat d'Intercanvi, a banda de donar a conèixer l'existència del Banc del Temps a la nostra ciutat, és el foment del reciclatge i la reutiltizació d'objectes que ja no es fan servir. Alhora, també vol ser una acció d'interrelació entre els urgellencs i urgellenques.

Tothom qui ho desitgi, sigui soci o no del Banc del Temps, podrà intercanviar objectes que ja no utilitzi. Els productes podran ser llibres, roba, mobles, joguines, material esportiu, petits electrodomèstics, entre d'altres.

La Regidora de Participació Ciutadana, Anna Vives, destaca la funció integradora que té l’activitat. “És una iniciativa excel·lent per tal que les persones es relacionin, i puguin donar vida, mitjançant el bescanvi, a objectes que havien caigut en el desús", afirma. I afegeix: "Sempre, però més encara en el moment en què ens trobem, és important aprofitar els objectes quan encara es troben en bon estat; i si això ho podem fer creant vincles amb d’altres persones, l’experiència esdevé completa en valors”.

Banc del temps

El Banc del Temps de la Seu d'Urgell està en funcionament des de fa prop de dos anys i compta amb setanta-cinc socis. Els serveis majoritaris que s'intercanvien són l'acompanyament de persones, cuinar, fer la compra, tècniques de relaxació, fer companyia, transport, petites reparacions domèstiques, entre d'altres.

Per participar com a soci en el Banc del Temps, primer de tot, cal donar-se d'alta a l'Oficina del Banc del Temps situada a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Les persones, empreses o entitats que hi vulguin participar signen un full de compromís com a soci.

El soci rep un talonari d'hores que ha d'anar lliurant a les persones de qui rep algun servei. De la mateixa manera, quan aquest ofereix serveis, el receptor li lliura un taló. De tot aquest procés, en fa un curós seguiment l'Oficina del Banc del Temps.

Pel que fa als serveis que s'intercanvien són tant diversos com la tipologia de participants en el projecte. La unitat d'intercanvi no són els diners sinó l'hora. Tot està valorat pel temps que dura el servei.

La iniciativa va adreçada a totes aquelles persones, empreses o entitats que tinguin algun servei per oferir i rebre, i estiguin disposades a participar d’aquesta nova filosofia d'intercanvi entre persones.

Mostrar formulari de contacte