Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per al Premundial del Parc Olímpic del Segre

Tot a punt per al Premundial del Parc Olímpic del Segre

Hi prendran part un total de 24 països i 160 palistes, que es juguen el rànquing de sortida dels JJ.OO de Pequín La cerimònia inuagural es fa avui a les vuit del vespre

Guillermo Díez-Canedo
Guillermo Díez-Canedo
11/07/2008 11:36

El Canal Olímpic de la Seu d’Urgell viurà aquest cap de setmana una de les competicions més importants des que va ser seu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 92. Quan falta tan sols un mes per a l’arrencada dels JJ.OO de Pequín, la cita urgellenca es converteix en un dels últims tests per als que seran protagonistes a la competició olímpica. Hi prendran part un total de 24 països i 160 palistes, entre ells els favorits per a les primeres posicions i els tres piragüistes que han aconseguit la classificació per a l’equip espanyol: Maialen Chourraut, Guillermo Díez-Canedo i Ander Elosegui.

La cita tornarà a posar a prova una vegada més la capacitat organitzativa del Parc del Segre, que desplegarà un organigrama amb més de 300 persones implicades. L’esforç servirà per fixar el rànquing mundial de regirà l’ordre de sortida dels JJOO de Pequín del mes d’agost.

L’equip espanyol presenta en aquest Premundial de la Seu un equip més ampli del que és habitual, amb Maialen Chourraut (17a al rànquing mundial), Anna Farnés y Jone Otaño, en K-1 Dones; Guillermo Diez-Canedo (46è del rànquing), Carles Juanmartí, Marc Domenjó i Ander Diez en K-1 Homes; en C-1 Ander Elosegui (26è del rànquing mundial), amb Jordi Sangrà, Jordi Domenjó i Xavier Ganyet; i completant la lista de l’equip, Goikoetxea i Larrañaga, en C-2. L’equip estarà dirigit pel trident Ettore Ivaldi, Xabier Etxániz i Xabi Taberna.

Campionat d’Europa Júnior i Sub 23

Aquest mateix cap de setmana també es disputa a Solkan (Eslovènia) el Campionat d’Europa Júnior i Sub 23 amb una destacada participació espanyola. Pere Guerrero, Toni Cadena i Aritz Fernández dirigeixen un grup de 12 palistes. En la categoria Júnior K-1, Alberto Diez-Canedo (CADI), Ekhi Diez (Santiagotarrak) i Xuban Portos (Santiagotarrak); David Pérez (Santiagotarrak) en C-1; Meritxell Rodríguez (CADI) en K-1 dones; i en C-2, Jesús Pérez i Daniel Manzo (Mig Segre). En Sub 23 els K-1 seran Samuel Hernanz (CADI), Joan Crespo (Santiagotarrak) i Josep Salsas (CADI) en nois; i Marta Martínez (CADI) i Iratí Goikoetxea (Atlético San Sebastián) en noies. No hi haurà representació espanyola en canoa.

Prova test

Pel que fa al Premundial, la competició arrencarà aquest dissabte, dia 12 de Juliol, a las 09.00 del matí amb la nova categoria C-1 Dones. La cerimònia inaugural es farà a les vuit del vespre d’avui.

D’altra banda, aquest matí es diputa una prova test, amb els mateixos participants que en el Premundial, per provar un nou format de competició, pensat en l’evolució de l’eslàlom del futur. Serà una competició a una sola mànega amb 10 portes, totes marxa endavant, sense penalització si es toquen les portes marxa endavant i sense penalització si toquen els pals. Però si el piragüista no passa correctament per dins de la porta, és a dir, si fa un 50, queda desqualificat.

Mostrar formulari de contacte