Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per als assajos del Ball Cerdà de la Festa Major 2015

Tot a punt per als assajos del Ball Cerdà de la Festa Major 2015

Es duran a terme en tres torns diferents, de dilluns a divendres, al pati del centre cultural Les Monges. El ball està inscrit des d'aquest mes de maig al catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

19/08/2015 18:05

El pròxim dilluns, 24 d'agost, i fins divendres 28, tindran lloc els assajos per prendre part en el Ball Cerdà 2015, que se celebrarà el diumenge, 30 d'agost, en plena Festa Major de la Seu d'Urgell.

Els assajos es duran a terme en tres torns diferents, segons l'edat dels balladors i balladores. Així, l'assaig infantil, que engloba nens i nenes fins als 8 anys, serà de sis a set de la tarda. L'assaig dels nens i joves de 9 a 15 anys està previst de les set a les vuit del vespre. L'assaig dels balladors i balladores a partir dels 16 anys tindrà lloc de les vuit a les nou de la nit.

Recomanacions per als assajos

Per al bon funcionament dels assajos del Ball Cerdà es recomana que les famílies s'abstinguin d'entrar al recinte del pati de Les Monges mentre els balladors i balladores assagen. A més, es prega a tothom puntualitat tant a l'inici com al final de la sessió.

Des de l'organització del Ball Cerdà també es remarca que és imprescindible assistir als assajos tots els dies per poder ballar el diumenge de Festa Major, en el cas de les parelles més joves. A més a més, es recomana que els balladors i balladores vagin als assajos convenientment calçats. Pel que fa a les nenes i a les noies, també cal que portin faldilla ampla i mocador.

En directe per Internet

Diumenge de Festa Major, a les onze del matí, se celebrarà el ball cerdà infantil, mentre que a dos quarts d'una del migdia serà el torn dels balladors adults. La ballada també comptarà, arran de l'èxit de l'any passat, amb els gegants de la ciutat, l'Urgell i l'Ot, que obriran la jornada a la plaça Patalín.

D'altra banda, cal remarcar també que per tercer any consecutiu es podrà seguir el Ball Cerdà, tant l'infantil com el d'adults, en directe per Internet a través de la pàgina web de la Festa Major (www.fmlaseu.cat) i mitjançant l'aplicació per a dispositius mòbils per a iPhone i Android.

Inscrit al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell es troba inscrit des del passat mes de maig al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya per petició de l'Ajuntament urgellenc. Aquesta catalogació implica una tasca acurada de recollida de dades i de documentació que fan referència tant a la trajectòria històrica com a les característiques actuals d'aquest important element festiu.

Mostrar formulari de contacte