Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tractorada i concentració d'Unió de Pagesos a la Seu d'Urgell contra els abusos de les grans distribuïdores

Tractorada i concentració d'Unió de Pagesos a la Seu d'Urgell contra els abusos de les grans distribuïdores

El sindicat agrari convoca una protesta davant del centre comercial Mercadona, aquest dissabte (11.30 h). Denuncien els "preus ruïnosos" que reben pels seus productes i els "costos de producció desbocats"

Tractorada i concentració d'Unió de Pagesos a la Seu d'Urgell contra els abusos de les grans distribuïdores
Tractorada i concentració d'Unió de Pagesos a la Seu d'Urgell contra els abusos de les grans distribuïdores
24/03/2022 19:50

Unió de Pagesos ha convocat una tractorada a la Seu d'Urgell per aquest dissabte, dia 24, que culminarà a 2/4 de 12 del migdia amb una concentració i un acte de protesta davant del centre comercial Mercadona, a l'avinguda Valls d'Andorra de la capital de l'Alt Urgell. D'aquesta manera, els agricultors i ramaders volen protestar contra "els abusos de la gran distribució" i assenyalar-ne els principals responsables.

La mobilització forma part de la campanya 'La pagesia diu prou', que es va iniciar el passat dia 3 amb un conjunt de marxes simultànies arreu de Catalunya, una de les quals va recórrer el centre de la Seu i va finalitzar davant de l'oficina comarcal del Departament d'Acció Climàtica. Des d'UP consideren que cal dir "prou als preus ruïnosos" que reben actualment pels seus productes, cosa que contrasta amb els preus molt superiors que acaben pagant els consumidors i, ara també, amb "uns costos de producció desbocats".

El sindicat agrari també es mostra en contra dels criteris de la nova Política Agrària Comuna (PAC), que veuen "lesiva per a la pagesia", i de les "importacions que no compleixen les exigències" que sí que se'ls aplica als pagesos catalans. Un altre motiu de la protesta, en aquest cas molt vinculat al Pirineu, és el dels danys causats per la fauna salvatge, tant la cinegètica com la protegida. A més a més, UP denuncia "l'especulació i depredació amb els espais agraris, l'agressió a la ramaderia, la burocratització i la discriminació als serveis públics al món rural".

Després de l'acció d'aquest dissabte, Unió de Pagesos no descarta seguir amb noves mobilitzacions de protesta per la situació límit a què consideren que ha arribat el sector primari per tots aquests motius.

 

Mostrar formulari de contacte