Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Treballadores de la residència de Tremp declaren que durant el brot de COVID-19 de 2020 hi havia "caos"

Treballadores de la residència de Tremp declaren que durant el brot de COVID-19 de 2020 hi havia "caos"

Confirmen al jutjat que ningú coneixia el pla de contingència i que només disposaven d'una mascareta per setmana

Una de les treballadores de la residència Fiella entrant a declarar dels jutjats de Tremp (Foto: ACN)
Una de les treballadores de la residència Fiella entrant a declarar dels jutjats de Tremp (Foto: ACN)
08/04/2022 14:25

L'advocat de l'acusació popular en el cas de les morts per COVID-19 a la residència Fiella de Tremp, Xavier Prats, ha indicat que les treballadores del centre han declarat aquest divendres que "ningú coneixia el pla de contingència, ningú tenia EPIs i només els donaven una mascareta a la setmana". Les declaracions s'han emmarcat en la causa oberta per un delicte contra la seguretat en el treball per part de l'exdirectora i l'exresponsable d'Higiene Sanitària del centre. Prats també ha explicat que treballadores citades han reconegut que es van trobar "soles", que no sabien qui treballava i qui no, que no van rebre cap tipus de formació i que "hi havia residents demanant ajuda al passadís".

En total està previst que declarin 49 treballadores. Aquest divendres ho han fet 9 i una altra desena estan citades tant el 19 com el 26 d'abril. Faltarà també algun altre dia que disposi la jutgessa per escoltar les que havien de comparèixer el 4 i 5 d'abril. En aquest cas, les declaracions es van suspendre perquè un dels advocats de la defensa estava de baixa.

La investigació pretén aclarir si durant el brot del novembre de 2020 es va comptar amb els equips de protecció necessaris per treballar amb seguretat. En aquest sentit, segons manifesta l'advocat Xavier Prats, "amb els testimonis queda palès que es va incomplir el pla de contingència i que això va provocar falta de personal i la mort de 64 residents".

Dues causes obertes

Les declaracions d'aquest divendres formen part de la causa oberta contra dues extreballadores del centre per un delicte contra la seguretat en el treball. Pel que fa a l'altra causa oberta contra les mateixes investigades, per homicidi imprudent i tracte degradant per la mort dels 64 residents, van declarar al jutjat de Tremp Mossos i responsables de Salut el 31 de març. Aquell dia, els testimonis van parlar de "descontrol total" a la residència.

Mostrar formulari de contacte