Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tremp disposa d'una plantació experimental de conreus energètics

Tremp disposa d'una plantació experimental de conreus energètics

09/06/2011 12:15

Tremp ha acollit una jornada tècnica de conreu energètic a la Conca de Tremp, en la qual s'ha donat a conèixer una plantació experimental de pollancres d'unes 10 hectàrees. En aquest terreny s'estudia com creixen els arbres i la seva capacitat de producció. També s'analitza si es pot fer una rèplica de la plantació en extensiu per obtenir material de biomassa en zones que ja no es conreen.

Pere Navarro, cap de l'àrea d'aprofitaments fusters i biomassa del Centre Tecnològic de Catalunya, afirma que el conreu energètic és "una bona alternativa a la biomassa forestal". En aquest sentit, comenta que la biomassa crea llocs de treball i deixa la riquesa al territori.

La plantació de pollancres del Pallars Jussà és de l'empresa COMSA EMTE Medio Ambiente. Per la seva banda, l'Ajuntament de Tremp i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya col·laboren en l'estudi d'adaptabilitat i viabilitat d'aquest cultiu a la comarca. Els conreus energètics seran utilitzats per garantir l'aprovisionament constant d'una planta de biomassa que s'ha projectat al Pallars Jussà.

Mostrar formulari de contacte