Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tremp, la Pobla de Segur i el Pont de Suert, municipis afectats pel retard en el pagament de la Llei de barris

Tremp, la Pobla de Segur i el Pont de Suert, municipis afectats pel retard en el pagament de la Llei de barris

La Generalitat ha anunciat que no es podrà pagar puntualment aquests projectes L'ACM intermediarà amb el departament de Territori i Sostenibilitat
18/01/2012 10:51

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha sol·licitat reunir-se amb el departament de Territori i Sostenibilitat per tal d'"intermediar amb els ajuntaments afectats" pel retard que el Govern ha anunciat en les ajudes per als projectes de la Llei de barris. L'ACM respon així a l'anunci del portaveu del govern, Francesc Homs, en què assegurava que l'executiu no podrà pagar "puntualment" aquests projectes "a causa de l'estat de la tresoreria de la Generalitat".

Els 117 ajuntaments afectats, entre els quals hi ha Tremp, la Pobla de Segur i el Pont de Suert, han rebut una carta amb "caràcter preventiu" on s'explica que "aquest any vinent serà realment difícil dur a terme els pagaments", segons ha explicat el secretari d'Habitatge, Carles Sala.

La Federació Catalana de Municipis, l'altra entitat que agrupa municipis catalans, encara no s'ha posicionat davant l'anunci del Govern. L'executiu, que assumeix el 50% del cost de les obres, ja va anunciar el juny de 2011 que la llei de barris quedava en suspensió.

Territori i Sostenibilitat ha informat que "a petició dels ajuntaments, s'està tramitant una pròrroga de fins a 4 anys perquè els municipis beneficiats per la Llei puguin realitzar les inversions previstes". Així mateix, ha indicat que "l'aplicació de la Llei no s'atura i es treballarà per sanejar el deute existent amb els ajuntaments al llarg d'aquest any". A més, el Departament ha explicat que prorrogar l'execució de les inversions previstes beneficia a la Generalitat i els ajuntaments, ja que "permet adaptar el ritme d'inversions a la realitat pressupostària" de les dues parts.

Mostrar formulari de contacte