Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tres alturgellencs seleccionats per fer pràctiques formatives a Alemanya a través del TLN MobiliCat

Tres alturgellencs seleccionats per fer pràctiques formatives a Alemanya a través del TLN MobiliCat

Abans de desplaçar-se a Chemnitz participen d'un curs de 110 hores per conèixer la llengua del país. El pla vol facilitar la inserció laboral de joves que no treballen ni estudien

Curs d'alemany per a joves seleccionats pel TLN MobiliCat
Curs d'alemany per a joves seleccionats pel TLN MobiliCat
26/02/2018 18:25

Tres joves alturgellencs han estat seleccionats per participar en el programa de Garantia Juvenil TLN MobiliCat que els permetrà fer pràctiques formatives a la ciutat de Chemnitz (Alemanya) durant tres mesos i mig.

Precisament aquest dilluns els tres participants han iniciat la fase de capacitació lingüística, que constarà 110 hores de formació d’alemany i que s’imparteix al Centre Tecnològic i Empresarial de l’Alt Urgell (CETAP) de la Seu d’Urgell. Aquest curs, fruit de la col·laboració entre Enfoc (àrea de serveis formatius de l’Associació Alba) i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, tindrà una durada d’un mes i mig i serveix perquè els joves adquireixin un coneixement bàsic de la llengua del país en el qual faran l'estada.

Els seleccionats ja van iniciar aquest programa ara fa unes setmanes a Tàrrega, on van participar d'una trobada dels 24 joves participants d’arreu de Catalunya per tal de conèixer objectius i desenvolupament del TLN MobiliCat. Posteriorment es va realitzar la primera fase d’aquest programa, de capacitació cultural, on els escollits van conviure quatre dies a la Casa de Colònies Vall de Boí-Verge Blanca, a Llesp, i on es van treballar temes de consciència cultural, estereotips i resolució de conflictes, entre d’altres.

La tercera i última fase serà el viatge mateix per fer pràctiques laborals, amb una estada a Alemanya que té una durada de 14 setmanes. En el cas dels tres joves urgellencs, la faran a l'estat federat de Saxònia, a l'est del país.

El programa està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil. L'objectiu és facilitar que joves d'entre 18 i 29 anys, que no treballen ni estudien, puguin fer pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea en un període de 2 a 5 mesos. Es vol aconseguir així la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. Alhora, es pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.

Mostrar formulari de contacte