Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Tret de sortida al Correllengua 2011

Tret de sortida al Correllengua 2011

Òmnium Cultural proposa per aquest dissabte una xerrada del sociolingüista d'Oliana Jordi Solé i Camardons i l'exposició '100 anys d'estelada' El gruix dels actes tindrà lloc el 9 de juliol, amb activitats de tarda i de nit
Correllengua - Cartell actes
01/07/2011 11:45

Òmnium Cultural de l'Alt Urgell dóna aquest dissabte el tret de sortida al Correllengua 2011. En primer lloc, l'entitat ha organitzat una xerrada del sociolingüista d'Oliana Jordi Solé i Camardons, que parlarà de les reflexions que exposa en el llibre "Independència o mort... de la llengua", prologat per Patrícia Gabancho.

Així mateix, l'acte es complementarà amb la inauguració de l'exposició "100 anys d'estelada", que recorda que el 2008 es va complir el centenari d’aquesta bandera, que sempre ha estat lligada amb l’independentisme català.

L’estelada va néixer inspirada en la bandera de Cuba i a partir de l’any 1908 van sorgir noves versions sobre la mateixa base, però només la de l’estel blanc sobre fons blau i la de l’estel roig són les que han perdurat. Des d’aquells dies de Cuba, l’estelada i l’independentisme han passat d’anys de prohibició i clandestinitat a la plena normalitat actual.

Els actes del Correllengua 2011 estan previstos a les 20.00 hores al Centre Cívic 'El Passeig' de la Seu d'Urgell. Les activitats tenen el suport del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu, la CAL i la Comissió 100 anys d'Estelada.

El gruix dels actes del Correllengua 2011 a la Seu d'Urgell està previst pel dissabte 9 de juliol, a la plaça de les Monges. El programa inclou una cercavila, berenar amb coca i xocolata, animació infantil, tallers per a la canalla, joves i adults (amb la col.laboració de RàdioSeu), un sopar popular, homenatges literaris, concerts i ball, entre d'altres. L'arribada de la flama tindrà lloc a les 21.15 hores.