Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Troben restes òssies humanes al voltant de l'església de Sant Climent de Pal

Troben restes òssies humanes al voltant de l'església de Sant Climent de Pal

Ara caldrà esperar el resultat de les anàlisi de carboni 14 per precisar la cronologia
05/09/2011 11:35

L’àrea de protecció del patrimoni immoble i etnològic del departament de Patrimoni Cultural d'Andorra ha informat que el passat dilluns, 29 d’agost, es van iniciar les obres de soterrament del cablejat per l’enllumenat al voltant de l’església de Sant Climent de Pal, bé d’interès cultural, durant les quals es van trobar restes òssies humanes.

En concret, el seguiment arqueològic de les obres per part de l’equip de la Unitat de recerca ha deixat al descobert sis enterraments corresponents a una de  les fases del cementiri que hi havia associat a l’església a la banda de ponent. Cinc dels enterraments tenen una orientació est-oest i el sisè és en sentit nord-sud. També s'ha localitzat una ossera.

Les tombes consisteixen en una fossa simple excavada al terra, dins la qual es dipositava el cadàver, que després era recobert amb terra. L’estat de conservació dels individus és força bo, fet que facilitarà el seu estudi.

Tot i que caldrà esperar al resultat de les anàlisi de carboni 14 per tal de poder precisar la cronologia, la tipologia dels enterraments així com la seva localització en relació amb l’església, apunten la possibilitat que es puguin datar entre els segles XIII i XVI, un període que, fins ara, pràcticament es desconeixia des del punt de vista de l’arqueologia funerària.

Mostrar formulari de contacte