Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 10% de les empreses andorranes presents a internet fa servir el domini '.ad'

Un 10% de les empreses andorranes presents a internet fa servir el domini '.ad'

Andorra Telecom valora positivament la xifra però creu que cal més implantació de la terminació nacional

28/12/2011 10:38

Prop d'un 10% de les empreses andorranes fa servir actualment el domini nacional d'internet, '.ad', segons ha publicat El Periòdic. La companyia Andorra Telecom valora positivament la implantació de la matrícula pròpia a la xarxa, si bé creu que cal treballar perquè la xifra augmenti.

El domini .ad va entrar en vigor l'any 1996. Quinze anys després, hi ha registrades 1.045 pàgines web sol·licitades per empreses o particulars. Les dades més recents de la CASS indiquen el sector empresarial andorrà compta amb 9.698 registres. Per tant, només una de cada deu companyies ha optat per crear una pàgina web amb terminació andorrana.

El domini .ad sí que està totalment estandaritzat entre les institucions públiques del país, com ara Comuns, Govern, ministeris, parapúbliques i d'altres organismes relacionats. En total, en l'actualitat hi ha 1.594 dominis .ad actius. Segons les mateixes informacions, Andorra és actualment l'estat número 135 en el rànquing d'implantació del domini propi. El país líder és Alemanya, amb més de 80 milions de registres del .de.

Mostrar formulari de contacte