Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un 60 per cent d'accidents de trànsit al Pirineu són causats per animals

Un 60 per cent d'accidents de trànsit al Pirineu són causats per animals

La xifra supera àmpliament la mitjana catalana i s'atribueix a l'augment exponencial de la població de senglars La qüestió s'ha tractat aquest dimecres en el marc de la junta de seguretat local de Tremp

Tremp - Junta de seguretat local
Tremp - Junta de seguretat local
16/04/2015 12:18

La incidència dels animals com a causants d'accidents de trànsit s'ha disparat al Pirineu. Sis de cada deu sinistres de circulació a les comarques de muntanya tenen relació amb el pas de fauna en llibertat per la calçada, segons s'ha explicat en el balanç de la junta local de seguretat de Tremp, celebrada aquest dimecres.

L'alcalde de la capital pallaresa, Víctor Orrit, ha traslladat la preocupació de les comarques pirinenques per aquesta qüestió al director general de Policia de la Generalitat, Albert Batlle. Orrit, per exemple, ha exposat que a la plana de Lleida els animals només causen el 25% dels accidents de trànsit, mentre que a l'Alt Pirineu ja són el 60%. En la majoria hi ha implicat el porc fer, atès que la població de senglars s'ha disparat els darrers anys.

A banda d'aquesta qüestió, en la junta de seguretat, Albert Batlle va posar en relleu el descens del nombre de delictes registrats a Tremp durant l'any passat. En concret, va explicar que han baixat un 6%. L'excepció, però, són els robatoris comesos en domicilis, que han registrat un repunt, amb 14 en total, la majoria per sostreure joies i diners en efectiu.

Mostrar formulari de contacte