Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un andorrà serà per primer cop alt càrrec en un comitè de l'ONU

Un andorrà serà per primer cop alt càrrec en un comitè de l'ONU

17/09/2008 11:12

El cap de l'Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del Ministeri de Salut, Benestar, Família i Habitatge d'Andorra, Josep Maria Casals, ha estat escollit aquest dimarts, a Tbilisi (Geòrgia), com a membre del Comitè permanent del comitè regional de l'Organització Mundial de la Salut. L'elecció ha tingut lloc  durant una de les reunions d'aquest organisme internacional. Casals ha estat nomenat entre vuit candidats per ocupar una de les tres places vacants.

És la primera vegada que un andorrà és elegit membre d'un òrgan d'alt nivell d'un organisme de relleu com el de les Nacions Unides (ONU).

El CPCR és un dels òrgans que integren el Comitè regional per a Europa de l’OMS i l’elecció suposa per a Andorra l’oportunitat d’obtenir visibilitat dins d’aquest comitè.

El CPCR, contribueix a fixar les orientacions de les polítiques i dels programes elaborats dins de la regió, i se centra en la tria de les estratègies a seguir. El comitè és composa de representants dels estats membres de la regió europea de l’OMS, a la qual pertany Andorra, i compta amb un president i nou membres que es canvien atenent als sistemes de rotació establerts. Tot i que els integrants del CPCR representen els seus països respectius, l’esperit d’aquest òrgan és sempre el de vetllar per l’interès comú del comitè regional, i no només pel de cadascun dels membres de manera aïllada.

Josep Maria Casals participa activament en els treballs de l’Organització Mundial de la Salut des que va accedir al càrrec de cap d’Àrea d'Aliments i Nutrició del Ministeri de Salut, Benestar, Família i Habitatge, l’any 1996.

En el decurs de la celebració de la 59ª Assemblea mundial de la salut, el maig del 2006, i del Comitè regional de l’OMS per a Europa, el setembre del mateix any, va ser nomenat delegat d’Andorra.

Casals també ha participat en nombroses reunions d’organitzacions internacionals, no només de l’OMS, sinó també d’altres organismes, dels quals Andorra n’és membre actiu, com per exemple l’Oficina Internacional d’Epizooties.

Finalment, cal destacar la seva condició de membre del Subgrup veterinari del Comitè mixt CE - Andorra encarregat del seguiment del Protocol sobre les qüestions veterinàries complementaries a l’Acord en la forma d’intercanvi de cartes entre Andorra i la Unió Europea, des de la seva creació oficial l’any 1999. Es tracta del protocol que comprèn, entre altres, qüestions de seguretat alimentària, incloses les condicions sanitàries per als intercanvis comercials dels productes alimentaris entre Andorra i els països de la Unió Europea.

Mostrar formulari de contacte