Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un documental sobre trasplantaments recull el cas d'una olianesa

Un documental sobre trasplantaments recull el cas d'una olianesa

El programa 'Sense Ficció' de TV3 parlarà aquest dimecres del model de trasplantaments català i hi apareixerà l'experiència de l'Anna Obiols Oliana se suma a la Marató amb una Festa Country Line-Dance

13/12/2011 09:49

El programa 'Sense Ficció' de TV3 parlarà aquest dimecres, després del Telenotícies Vespre (21.50 h.) i amb motiu de la Marató 2011, del trasplantament d'òrgans i, més concretament, de l'èxit del model de trasplantaments de l'estat espanyol, creat en hospitals de Catalunya. En el reportatge 'Trasplantant la vida' apareixerà el cas de l'olianesa Anna Obiols, més coneguda com l'Anna del Truc.

L'experiència d'aquesta alturgellenca s'ha inclòs després del rodatge que s’ha dut a terme durant sis mesos a l’Hospital Clínic de Barcelona i a hospitals de països tan diferents com Alemanya i l’Iran. En fil conductor de la història se centra en el treball del doctor Martí Manyalich, assessor de trasplantaments català.

Manyalich viatja constantment pel món per ensenyar el model que s'aplica a casa nostra, tant a països en desenvolupament com a països rics i sofisticats. A Alemanya sorprèn que la taxa de trasplantaments sigui molt més baixa que a Espanya. A l’Iran, malgrat les diferències culturals, i sobretot gràcies a una doctora exalumna del doctor Manyalic, s’està explotant l’èxit del model.

En el seguiment de l'especialista s’observa el treball sensible dels seus alumnes amb les famílies, tant dels donants com dels receptors. També la seva tasca als hospitals, on tracta amb d’altres metges i professionals.

Festa Country a Oliana a favor de la Marató

Oliana se sumarà aquest dissabte a la Marató de TV3 amb un Festa Country Line-Dance, que tindrà lloc al pavelló Francesc Betriu, a partir de dos quarts de nou de la nit. L'entrada-donatiu costarà un euro. També hi haurà la possibilitat de sopar per vuit euros.

L'acte està organitzat per l'Oliana Country Club i BatoKatú. Hi col.laboren l'àrea d'esports de l'Ajuntament olianès, la Federació Catalana de Ball Esportiu i la Banda Musical-Associació Juvenil d'Oliana. Les reserves es poden fer abans del dia 15 al telèfon 658 84 75 05.

Mostrar formulari de contacte