Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Un estudi aporta arguments contra una nova línia elèctrica al Pallars Jussà

Un estudi aporta arguments contra una nova línia elèctrica al Pallars Jussà

05/08/2013 17:57

L'estudi que el Consell Comarcal del Pallars Jussà va encarregar a l'Associació Electrotècnica Espanyola sobre la línia elèctrica de 400 kV Arnedo (Osca)-Isona (Pallars Jussà) conclou que aquesta línia ho deixaria tot preparat per connectar amb França a través del Pallars Sobirà.

El document recomana demanar a Red Eléctrica el desplaçament de com a mínim 500 metres dels nuclis i cases, en referència a les línies existents. Tanmateix, descarta la creació d'una instal.lació nova que envaeixi més espai en una comarca ja "excessivament castigada" per les instal·lacions elèctriques.

L'estudi desmunta la necessitat de la línia i qüestiona la funcionalitat d'una subestació de 10 hectàrees i 4 sortides de 400 kV. Pel que fa a la subestació planificada a Isona, a la que la xarxa de distribució local no s'hi connectaria, el document apunta que hi ha d'haver un motiu, no exposat per REE, per fer aquesta ''desmesurada'' estructura elèctrica. Amb aquesta subestació, Isona passaria a ser un dels punts elèctrics més importants de Catalunya. La infraestructura permetria evacuar 8.000 MVA.

Projecte aturat temporalment

Amb la suspensió de la concessió de llicències d'instal·lacions elèctriques de transport per part del govern espanyol, aquesta línia ha quedat aparcada. Es tracta d'una paralització temporal. L'estudi servirà per rebatré els arguments de REE i presentar al·legacions al projecte.

Joan Ubach, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha explicat a l'ACN que aquest estudi es va encarregar per conèixer la idoneïtat de la línia de 400.000 volts que ha d'unir Aragó i Catalunya pel Pallars Jussà, que ara entenen que no està justificat.