Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un grup de veïns del Jussà recull signatures per aturar la construcció d'un mirador de ferro i vidre a Roca Regina

Un grup de veïns del Jussà recull signatures per aturar la construcció d'un mirador de ferro i vidre a Roca Regina

El Consell Comarcal ha publicat al DOGC l'aprovació del projecte, que té un pressupost de 166.000 euros
Imatge simulada de com quedaria el mirador a Roca Regina (Foto: ACN/Projecte Roca Regina)
14/10/2021 12:55

Un grup de veïns del Pallars Jussà ha iniciat una recollida de signatures per intentar aturar la construcció d'un mirador de ferro i vidre a Roca Regina, al municipi de Castell de Mur, dins el Montsec. Els contraris al projecte creuen que "malmetrà el paisatge i l'entorn", segons informa l'ACN. El Consell Comarcal ha publicat al DOGC l'aprovació de l'estructura, que costarà uns 166.000 euros.

El mirador principal estarà situat on finalitza el camí i sortirà en voladís sobre el Congost de Terradets. Es tracta de la instal·lació d'una plataforma d'11 metres de llargària, suportada per dos pilars cilíndrics inclinats. Un segon mirador, més discret, aprofitarà la mateixa roca per formar un balcó protegit sobre el barranc del bosc.

Els promotors de la recollida de firmes creuen que la iniciativa fomenta un tipus de desenvolupament turístic que s'oposa al model de "turisme sostenible" què s'està intentant potenciar els darrers anys i demanen que s'arregli la pista perquè es pugui accedir a la zona i es faci un bon manteniment dels cartells que anuncien l'indret. A la petició ja s'hi ha adherit prop de 200 persones.

Millora dels accessos i camins

El projecte del Consell Comarcal també preveu la millora dels accessos i camins a la zona. Als miradors s'hi accedirà per un sender circular existent que tindrà origen i final prop de la central elèctrica del nucli de Cellers, vora el túnel de la C-13, on es construirà un punt de trobada amb panells interpretatius del recorregut, la geologia, la fauna i la flora.

El document assenyala que la carena de la Roca Regina, de roca calcària i amb unes vistes espectaculars sobre la Conca de Tremp d'una banda i, de l'altra, sobre el Barranc del Bosc, suposa actualment un perill per als senderistes a causa de la seva verticalitat i la manca de punts assenyalats. Per fer els treballs de construcció dels miradors caldrà disposar d'un helicòpter, tant per al transport com pel muntatge.

La Diputació de Lleida és l'ens promotor de l'obra, mentre que el Consell Comarcal del Pallars Jussà col·labora en el projecte.