Un taller sobre el xerigot, tret de sortida al cicle 'Parlem de Formatge'
L'activitat tindrà lloc el dijous 29 d’agost, a les sis de la tarda, a l'Espai Ermengol. Per assistir-hi cal inscriure's prèviament a través d'Internet
Dijous 29 d’agost tindrà lloc a la Seu d’Urgell el taller 'Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa', a càrrec d’Aleix Solé, de Lacti_tud. L'activitat es farà a les sis de la tarda a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ubicat al carrer Major número 8.
A la sessió, emmarcada en el cicle 'Parlem de Formatge', s'explicarà què és i d’on surt el xerigot, les seves principals característiques i composició, així com l'elaboració del recuit. A més, es tractaran els seus usos en la indústria i en la cuina domèstica, i s'exposaran idees i aplicacions.
Les persones interessades a assistir-hi cal que s'inscriguin prèviament a través d'Internet. El cost del taller serà de 10 euros i l'aforament està limitat a 25 persones.
Aleix Solé, experiència en el món formatger
Aleix Solé Muntané és formatger i comunicador. Amb estudis d’Hostaleria i més de 5 anys d’experiència com a elaborador, té formació en formatgeria artesana (Consorci del Lluçanès i UVic) i ha fet col·laboracions i estades en diverses formatgeries de tot l’estat. Treballa per la Formatgeria Gavarresa i col·labora amb Formatges de l’Abadessa de la Seu d'Urgell. També fa xerrades i tastos per a particulars.
La seva empresa, Lacti_tud, neix de la necessitat de compartir la passió pel món del formatge i tot allò que l’envolta. Des de la seva particular perspectiva com a elaborador, comunica i forma.
13a edició del cicle 'Parlem de Formatge'
El taller de recuit obrirà enguany la 13a edició del cicle 'Parlem de Formatge', organitzat per l’Espai Ermengol. El programa d'activitats, que finalitzarà el 7 de desembre, comptarà amb un total de 7 propostes relacionades amb el món del formatge artesà.