Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un terç dels gossos censats a la Seu ja estan registrats per a les proves d'ADN

Un terç dels gossos censats a la Seu ja estan registrats per a les proves d'ADN

Fins ara s'ha fet prop de 500 analítiques a mascotes, dins de la campanya 'Ara les caques de gos ja tenen propietari'. El 31 de desembre s'acaba el termini per fer el tràmit de manera gratuïta
Vehicle municipal amb la imatge de la campanya per a la identificació de gossos
20/11/2018 14:24

Des que es va iniciar la campanya municipal d’identificació de l’ADN dels gossos de la Seu s’han realitzat 489 analítiques de sang, fet que representa el 32% dels gossos censats actualment al municipi.

La campanya també està servint per a poder disposar d’una base de dades actualitzada del Registre Censal d’Animals de Companyia de la ciutat. Concretament s’han donat de baixa 151 mascotes que constaven encara en el cens caní però que ja no estan vives o bé que resideixen en un altre municipi. Per contra, s’han incorporat al cens 131 noves altes de gossos. 

Les dades les ha explicat l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que aquest dimarts ha estat entrevistat al programa de RàdioSeu 'Fil directe amb l'alcalde'. L’extracció gratuïta de sang de les mascotes, iniciada l'1 de juliol passat, culminarà el 31 de desembre d’enguany. A partir de l’1 de gener de 2019 el cost econòmic de l’extracció anirà a càrrec del propietari de l’animal. Per això, Batalla ha fet novament una crida als propietaris dels animals “a no deixar per al final anar al veterinari per facilitar l’ADN de les seves mascotes, i que aprofitin a fer-ho abans del 31 de desembre, perquè ara l’extracció és gratuïta”.

Justament en el marc de la divulgació d'aquest objectiu, des d'aquesta setmana el vehicle del Servei Municipal de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presenta una nova retolació, en la qual s'hi ha incorporat la imatge de la campanya. L'objectiu principal és poder actuar amb decisió cap als propietaris incívics que no recullen les defecacions de les seves mascotes a la via pública, tot i que també tindrà d'altres usos com ara poder identificar més ràpidament els animals perduts i retornar-los als seus propietaris.

Mostrar formulari de contacte