Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un veí d'Esterri d'Àneu prioritza l'ajuntament en la seva herència d'una finca del municipi

Un veí d'Esterri d'Àneu prioritza l'ajuntament en la seva herència d'una finca del municipi

L'empresari, mort el desembre passat, va deixar escrit un sobre en què estableix que, si els descendents es volen vendre la propietat, només la podran transferir al consistori i per un màxim de 150.000 euros
La casa de Josep Beso a Esterri d'Àneu (ACN)
29/03/2018 19:30

Un veí d'Esterri d'Àneu que va morir el desembre passat als 85 anys ha deixat entre les seves últimes voluntats la de prioritzar l'ajuntament de la seva població natal en una hipotètica venda de la finca que tenia al municipi, de 6.000 m2 i que inclou un xalet, una piscina i una pista de tennis. Josep Beso Fornales, que havia fet fortuna a Barcelona en el món de la construcció, va demanar abans de morir que s'entregués un sobre a l'Ajuntament i que fos llegit en públic durant el transcurs d'una sessió plenària.

L'alcalde de la localitat, Ramon Villuendas, va ser aquest dimecres l'encarregat d'obrir la carta i fer públic el seu contingut. Beso ha deixat la casa que té a Esterri als seus descendents, però en cas que aquests se la vulguin vendre només ho podran fer a l'Ajuntament, i a un preu assequible, d'un màxim de 150.000 euros. El difunt també va deixar escrita la voluntat que, en aquest cas, l'espai es destini a equipaments socials o educatius.

Aquesta no es la primera mostra cap al Consistori d'aquest veí d'Esterri i per aquest motiu l'Ajuntament ha acordat iniciar els tràmits per donar el nom de Josep Beso a un passeig de la població. La generositat d'aquest veí amb el poble d'Esterri ja era coneguda donat que va col·laborar finançant una part de les obres del passeig del riu (180.000 euros) i l'any 2013 va fer una donació al Consistori d'una vintena de rellotges antics, mobles i canelobres valorats amb 26.000 euros.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha explicat que en cas de venda de la propietat la família del senyor Beso, "l'únic propietari pot ser l'Ajuntament a un preu molt simbòlic".

Mostrar formulari de contacte