Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una campanya d'anellament al Pallars Jussà permet controlar més de 400 aus

Una campanya d'anellament al Pallars Jussà permet controlar més de 400 aus

16/09/2011 19:25

L'Estació Biològica del Pallars Jussà ha organitzat, per segon any consecutiu, una campanya d'anellament d'ocells als Arenys de la Noguera Pallaresa, un punt habitual de migració de les aus que crien a Europa i volen cap a l'Àfrica. L'ACN informa que en total s'han capturat 471 ocells i se n'han anellat 404.

Segons indiquen les xifres, el 14% dels ocells que han passat per l'Areny ja havien estat anellats, o bé en la campanya anterior o en una altra estació. Entre les espècies més abundants destaquen el tallarol de casquet (83), la boscarla de canyar (59), el rossinyol bord (59), la merla (56), el pit-roig (30) o la mallerenga cua llarga (28). L'ornitòleg encarregat de fer l'anellament, Roger Sanmartí, considera rellevants també els exemplars de colltort, picort verd o boscarlí.

Els Arenys és un dels espais de l'Estació Biològica del Pallars Jussà on s'hi està duent a terme el Programa de custòdia fluvial. Fins el moment s'han signat tres acords de custòdia per participar en la seva gestió i s'ha col·laborat amb l'Ajuntament de Tremp i l'Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana en l'execució de diferents actuacions de millora de l'ecosistema aquàtic i d'ordenació de l'ús públic.

Mostrar formulari de contacte